Τυριά, φλωμάρια, τοπικό αλεύρι, όσπρια, καβουρμά, μέλι, πετιμέζι, αυγά, ψάρια, κρασιά δοκίμασαν οι Θεσσαλονικείς, στο τριήμερο “Ημέρες Λήμνου Lemnos Philema X Makedonia Palace” το οποίο φιλοξένησε το ξενοδοχείο της πόλης και ο executive chef Σωτήρης Ευαγγέλου στο εστιατόριο Salonica. Και οι τρεις ημέρες της δράσης ήταν sold out, με το μενού της Λήμνου να είναι διαθέσιμο για μεσημεριανό και βραδινό.
Ο Σωτήρης Ευαγγέλου ακολούθησε την γαστρονομική παράδοση της Λήμνου και την ανέδειξε με τον δικό του μοναδικό τρόπο. Τα πιάτα του μενού ήταν: άφκος, οσπριάδα με Λημνιά όσπρια, ντοματοσαλάτα με καλαθάκι, κολοκυθόπιτα με αλεύρι και φέτα Λήμνου, καβουρμάς με Λημνιά αυγά, ψευτοπετεινός, ψαρόσουπα με τραχανά, αστακός με κριθαράκι γιουβέτσι, ψάρι με χόρτα αυγολέμονο, κόκορας με φλωμάρι και κασπακινό.
Η λίστα κρασιών ήταν φυσικά Λήμνος, με τις ΠΟΠ ποικιλίες, Μοσχάτο Αλεξανδρείας και Λημνιό, να έχουν την τιμητική τους. Η δράση αυτή πραγματοποιήθηκε από το Lemnos Philema, ένα θεσμό που διοργανώνει δράσεις εξωστρέφειας με στόχο την προβολή της γαστρονομίας, του οίνου και του πολιτισμού της Λήμνου, και του νησιού ως έναν ποιοτικό τουριστικό προορισμό. Tη διοργάνωση του Lemnos Philema έχει η Άνθεια Κώτση.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος