Καταδίκη από το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης της επίθεσης κατά των ΜΑΤ

Array

Την επίθεση με βόμβες μολότοφ κατά αστυνομικών έξω από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, καταδίκασε το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θεσσαλονίκης.

Ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, χαρακτήρισε “πρωτοφανή” την επίθεση σε βάρος των ανδρών των ΜΑΤ. Πρόσθεσε δε πως “πρέπει να γίνει μια μεγάλη προσπάθεια από την αστυνομία για να συλληφθούν οι δράστες. Οι περίφημοι γνωστοί-άγνωστοι”.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Σταύρος Καλαφάτης, στην τοποθέτηση του υποστήριξε πως το θέμα είναι “υψίστης σημασίας” και πως το ΑΠΘ “δεν μπορεί να είναι άντρο ανομίας, ούτε ορμητήριο βίας και εγκληματικότητας”.

“Είχαμε μια καθαρά δολοφονική επίθεση. Αυτοί που έκαναν την επίθεση ήθελαν να κάψουν ζωντανούς τους άνδρες των ΜΑΤ. Διετέλεσαν αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα. Υπάρχει μια σημαντική παράμετρος ότι δεν υπήρξαν συλλήψεις γιατί δεν υπήρξαν εντολές να συλληφθούν οι δράστες”, είπε ο κ.Καλαφάτης.

Από την πλευρά της η επικεφαλής της παράταξης “Ανοιχτή Πόλη”, Ρία Καλφακάκου, αφού καταδίκασε την επίθεση απευθύνθηκε στον κ.Καλαφάτη υποστηρίζοντας πως δεν υπήρξε από μεριάς του ανάλογη αντίδραση όταν δέχτηκε επίθεση ο δήμαρχος από ακροδεξιά στοιχεία.

Αποτέλεσμα ήταν να υπάρξει λεκτική αντιπαράθεση μεταξύ του κ.Καλαφάτη και της κ.Καλφακάκου, με την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, Καλυψώ Γούλα, να διακόπτει προσωρινά τη συνεδρίαση.

Ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης “Λαϊκή Συσπείρωση”, Μιχάλης Κωνσταντινίδης, έκανε λόγο για “προβοκατόρικη και αντιλαϊκή επίθεση”, ενώ ο Κωνσταντής Σεβρής από το “Μένουμε Θεσσαλονίκη” πρόσθεσε πως “ο μηδενισμός και η τυφλή βία δείχνουν το πρόσωπο τους καθημερινά”.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της ‘Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Τσαϊρίδης, χαρακτήρισε “δολοφονική” την επίθεση που δέχτηκαν οι αστυνομικοί. “Είναι πρωτοφανής η επίθεση, δεν είχε ξανασυμβεί στο παρελθόν. Σκοπός τους ήταν να δολοφονήσουν αστυνομικούς και ουδείς μπορεί να το αμφισβητήσει αυτό”, είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην πρόσφατη επίθεση σε βάρος του δημάρχου, Γιάννη Μπουτάρη, προσθέτοντας πως “τα ακραία στοιχεία θα πρέπει να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη και η Θεσσαλονίκη να είναι μια ελεύθερη πόλη για όλους”.

Το δημοτικό συμβούλιο εξέδωσε κατά πλειοψηφία ψήφισμα με το οποίο καταδίκασε την επίθεση κατά αστυνομικών.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος