Καραγιάννης-Τζιτζικώστας είχαν συνάντηση με επίκεντρο τα έργα υποδομών στην Κεντρική Μακεδονία

Τα έργα, που τρέχουν με γρήγορους ρυθμούς στη Θεσσαλονίκη βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας με τον Υφυπουργό Υποδομών, Γιώργο Καραγιάννη.

Όπως τόνισαν, στο τέλος του 2023 η πόλη θα έχει ένα από τα πιο σύγχρονα μετρό της Ευρώπης ενώ αντίστροφα μετράει ο χρόνος για ένα από τα πιο φιλόδοξα έργα, την κατασκευή του Fly Over. Και τα δύο αναμένεται να δώσουν ανάσα στο κυκλοφοριακό πρόβλημα της Θεσσαλονίκης.

«Είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε διεξοδικά για το μεγάλο πρόγραμμα έργων του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και αγγίζει κάθε πτυχή της καθημερινότητας των πολιτών και φυσικά περιλαμβάνει και εμβληματικά έργα, που μεταμορφώνουν την περιοχή. Η επιτυχία, όμως, αυτού του σχεδιασμού μας αποδεικνύει και την αξία της ειλικρινούς συνεργασίας με την Τοπική Αυτοδιοίκηση γιατί κανένας κεντρικός προγραμματισμός δεν μπορεί να υλοποιηθεί χωρίς την ουσιαστική συμμετοχή και την έμπρακτη στήριξη των τοπικών κοινωνιών» δήλωσε μεταξύ άλλων στο πλαίσιο της συνάντησης ο Γ. Καραγιάννης.

Οι δύο άνδρες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν διεξοδικά για το πρόγραμμα έργων, που υλοποιείται στην Κεντρική Μακεδονία. Στο πλαίσιο της συνάντησης αναφέρθηκαν και στην υλοποίηση του δρόμου Θεσσαλονίκης – Έδεσσας για τον οποίο εκτιμάται ότι μέχρι το τέλος του έτους θα βρεθεί ανάδοχος και αρχές του 2024 θα έχουν αρχίσει οι εργασίες.

Όπως τόνισαν είναι σημαντικό Πολιτεία και Τοπική Αυτοδιοίκηση να συλλειτουργούν για να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος