“Ημέρα της Γυναίκας: Ο δρόμος προς την ισότητα” δράσεις του ΣΕΓΕ για την ενδυνάμωση των γυναικών

“Ο Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος – ΣΕΓΕ, γιορτάζει με υπερηφάνεια την Ημέρα της Γυναίκας, μια ημέρα που αποτελεί σημαντικό σταθμό στον αγώνα για την ισότητα των φύλων και την ενδυνάμωση των γυναικών. Σε μια εποχή που δυστυχώς ακόμα οι γυναίκες συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν διακρίσεις σε πολλούς τομείς της ζωής τους, όπως στην πρόσβαση σε ίσες ευκαιρίες στην εργασία και στην ανάληψη ηγετικών θέσεων, είναι αναγκαίο να ενισχυθούν οι προσπάθειες για να εξαλειφθούν αυτές τις ανισότητες”, τονίζει η διοίκηση του ΣΕΓΕ σε σχετική ανακοίνωση.

Επίσης, όπως αναφέρεται “Η Ημέρα της Γυναίκας αποτελεί μια ευκαιρία για να αναγνωριστούν οι προκλήσεις που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν οι γυναίκες αλλά και να γιορταστούν οι επιτυχίες των αγώνων που έχουν δοθεί για την ισότητα.

Μια τέτοια σημαντική νίκη, με τεράστιο αντίκτυπο στην γυναικεία επιχειρηματική κοινότητα, αποτελεί ο νέος νόμος για τα δικαιώματα των ελεύθερων επαγγελματιών γυναικών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και της μητρότητας. Το συγκεκριμένο πάγιο αίτημα του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος, επιδίωκε την θέσπιση ισότιμων δικαιωμάτων για τις αυτοαπασχολούμενες γυναίκες, σε σύγκριση με τις εργαζόμενες γυναίκες στον ιδιωτικό ή δημόσιο τομέα, όσον αφορά την άδεια μητρότητας.

Με το νόμο αυτό, επικυρώνεται η ανάγκη τόσων ετών για αναγνώριση των γυναικών στον εργασιακό τομέα και για προώθηση του δικαιώματος σε όλες τις γυναίκες να βιώσουν τον ρόλο της μητέρας, χωρίς να νιώθουν απειλή και ανασφάλεια για τη θέση εργασίας τους. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στην Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, κα. Σοφία Ζαχαράκη και στην Γεν.Γραμματέα Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κα. Ζέφη Δημαδάμα για τον ακέραιο και αποτελεσματικό τρόπο με τον οποίο προώθησαν αυτήν την πρωτοβουλία. Έτσι, αρχής γενομένης της 1ης Ιανουαρίου 2024 σύμφωνα με την καινούρια νομοθεσία ισχύουν τα εξής: «Θεσπίζεται για πρώτη φορά ειδική παροχή μητρότητας για τις ελεύθερες επαγγελματίες και τις αγρότισσες, που θα λαμβάνουν για 9 μήνες τον κατώτατο μισθό (780 ευρώ σήμερα)».

Η ανάγκη να υποστηριχθούν οι γυναίκες επιχειρηματίες και η ανάδειξη των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν κατά τη διάρκεια του “σκληρού” ταξιδιού της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας ήταν επιβεβλημένη. Η γυναίκα επιχειρηματίας αναγνωρίζεται ευρέως ως πηγή έμπνευσης και αποτελεί σημαντικό παράγοντα στην οικονομική ανάπτυξη.

Στα πλαίσια των εορτασμών για την Ημέρα της Γυναίκας, ο ΣΕΓΕ και το Betsson Foundantion, γιόρτασαν με μεγάλη επιτυχία και προσέλευση κόσμου, την Παρασκευή 1 Μαρτίου την επέτειο του 1ου χρόνου η λειτουργεία του 1ο Female Entrepreneurial Hub, στη Θεσσαλονίκη. Κατά τη διάρκεια αυτού του πρώτου έτους, το Hub έχει αναδειχθεί ως ένας πολυχώρος που προάγει την καινοτομία, την επιχειρηματικότητα και την ενίσχυση των γυναικών.

Η βραδιά επιφύλασσέ μια ευχάριστη έκπληξη για τους παραβρισκόμενους, καθώς ανακοινώθηκε και υπογράφηκε επίσημα η σύμβαση για τη νέα συνεργασία ανάμεσα στην Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση ForME και την ομάδα του Thessaloniki Pride, για την παροχή των αναμνηστικών του EuroPride 2024 Thessaloniki. Η Κοιν.Σ.Επ. ForMΕ, η οποία δημιουργήθηκε ως πρωτοβουλία του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος, στηρίζει τη γυναικεία δημιουργία, έκφραση και την καινοτομία και απασχολεί και υποστηρίζει χειροτέχνισσες που προέρχονται από κακοποιητικά περιβάλλοντα.

Ως Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος, αναλαμβάνουμε έναν κρίσιμο ρόλο στην προώθηση της πραγματικής ενίσχυσης και ενδυνάμωσης των γυναικών στον επιχειρηματικό τομέα. Είμαστε υπερήφανες που ανακοινώνουμε τα αποτελέσματα του πρώτου Female Entrepreneurial Hub, όπου μέσω των πρωτοβουλιών μας δημιουργήθηκαν νέες θέσεις εργασίας και προσφέρθηκε οικονομική ενίσχυση στις γυναίκες στην πράξη. Μόνο μέσα από την αλληλεγγύη και τη συνεργασία μπορούμε να επιτύχουμε τον στόχο μας για μια κοινωνία όπου κάθε άτομο, ανεξαρτήτως φύλου, θα έχει την ευκαιρία να ζήσει με αξιοπρέπεια και ελευθερία.”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος