Η αντίδραση του δήμου Νεάπολης-Συκεών μετά το ατύχημα εργαζόμενης στην καθαριότητα

Τη συμπαράστασή του στην εργαζόμενη στον τομέα Καθαριότητας του δήμου Νεάπολης-Συκεών, που τραυματίστηκε τα ξημερώματα σε τροχαίο εν ώρα εργασίας εξέφρασε τα ξημερώματα τόσο στην ίδια όσο και στην οικογένειά της ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης. Μάλιστα, διαβεβαίωσε τον σύζυγό της πως η διοίκηση του δήμου θα σταθεί στο πλευρό τους σε ό, τι χρειαστεί για την πλήρη αποκατάστασή της υγείας της. 

«Λυπάμαι πολύ που μία εργαζόμενη γυναίκα τραυματίστηκε την ώρα της καθημερινής μάχης για το μεροκάματο. Εύχομαι από καρδιάς περαστικά και γρήγορα και φυσικά όπως ήμουν δίπλα στην ίδια και την οικογένειά της από την πρώτη στιγμή μαζί με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας Θόδωρο Κυζιρίδη και τους υπεύθυνους της υπηρεσίας θα συνεχίσουμε να τους συμπαραστεκόμαστε με κάθε μέσο μέχρι να αποκατασταθεί η υγεία της», τονίζει ο δήμαρχος και προσθέτει: «Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος με διαβεβαίωσε πως δεν υπήρξε κάποια παράλειψη ή λανθασμένη ενέργεια από πλευράς της υπηρεσίας. Το όχημα και το πλήρωμα τηρούσαν όλα τα προβλεπόμενα νόμιμα μέτρα ασφαλείας, ενώ υπαίτιος για το σοβαρό ατύχημα ήταν αποκλειστικά ο οδηγός του οχήματος που έπεσε πάνω στο απορριμματοφόρο. Ούτως ή άλλως, η δουλειά των εργαζομένων στην καθαριότητα και κυρίως των συνοδών απορριμματοφόρων είναι εξαιρετικά δύσκολη. Αυτό οφείλουμε να το γνωρίζουμε και να το εκτιμούμε καθημερινά ως πολίτες και τουλάχιστον να μην επιβαρύνουμε το έργο τους». 

Το ατύχημα συνέβη όταν περίπου στις 3:30 σήμερα τα ξημερώματα αυτοκίνητο που οδηγούσε 28χρονος έπεσε πάνω στο απορριμματοφόρο στο οποίο επέβαινε ως συνοδός η εργαζόμενη μαζί με συνάδελφό της την ώρα που αυτό βρισκόταν σε προσωρινή στάση για την αποκομιδή των σκουπιδιών στην οδό Νικολάου Παρασκευά στις Συκιές.

Αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστεί σοβαρά στο πόδι η άτυχη εργαζόμενη και να μεταφερθεί αρχικά στο εφημερεύον νοσοκομείο και στη συνέχεια στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης όπου αφού υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση νοσηλεύεται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου.

Πηγή: Δήμος Νεάπολης Συκεών

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος