Γιορτή Σαρδέλας τη Δευτέρα 25 Ιουλίου στην Καλαμαριά

Όσοι παραβρεθούν το βράδυ της Δευτέρας 25 Ιουλίου στις 9.30 στη Ν. Κρήνη και συγκεκριμένα στο χώρο της πλατείας «Ούλoφ Πάλμε», θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν δωρεάν ψητές σαρδέλες, σαλάτα, ψωμί και άφθονη ρετσίνα και να διασκεδάσουν υπό τους ήχους παραδοσιακών συγκροτημάτων που αναμένεται να ανάψουν το γλέντι.

Η καθιερωμένη αυτή εκδήλωση των ψαράδων πραγματοποιείται στο πλαίσιο του εορτασμού της Αγίας Παρασκευής, πολιούχου της Ν. Κρήνης, από τον Δήμο Καλαμαριάς σε συνεργασία με τον Αλιευτικό Σύλλογο Παρακτίων Αλιέων Ν. Κρήνης – Καλαμαριάς. Πρόκειται για ένα παραδοσιακό έθιμο των ψαράδων του συνοικισμού Ν. Κρήνης (Σμυρναίων στην καταγωγή) που συνεχίζεται εδώ και πολλά χρόνια .

Συγκεκριμένα, το Χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Προσφύγων Μικρασιατών Ν. Κρήνης «η Αγία Παρασκευή», του Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Ν. Κρήνης «Η Μπουμπουλίνα» , και ο Γιάννης Βολίκας με το Μουσικό Παραδοσιακό Συγκρότημά του θα παίξουν και θα χορέψουν και φιλοδοξούν να μεταφέρουν στους παραβρισκόμενους το κέφι και τη διάθεση σε ένα γλέντι που είθισται να κρατάει μέχρι αργά …

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι ψαράδες της περιοχής καθιέρωσαν αυτό το έθιμο που γίνεται την παραμονή της γιορτής της εκκλησίας της περιοχής (Αγ. Παρασκευή) για να έχουν καλές ψαριές.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος