Διόδια Μαλγάρων: Πάνω από 150 νταλίκες ακινητοποιήθηκαν λόγω της κακοκαιρίας – Κανονικά η κίνηση μέχρι την Λάρισα

Περισσότερα από 150 οχήματα βαρέως τύπου, στην πλειονότητά τους με ξένες πινακίδες, έχουν ακινητοποιηθεί στα διόδια των Μαλγάρων στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της απαγόρευσης που έθεσε σε ισχύ η τροχαία, μέσω της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα»

Πάνω από 150 οχήματα βαρέως τύπου, στην πλειονότητά τους με ξένες πινακίδες, έχουν ακινητοποιηθεί στα διόδια των Μαλγάρων στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της απαγόρευσης που έθεσε σε ισχύ η τροχαία, μέσω της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα».

«Μέχρι τη Λάρισα η κίνηση διεξάγεται κανονικά», επισημαίνει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αξιωματικής υπηρεσίας της Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Θεσσαλονίκης Νέα Μάλγαρα, λέγοντας και ότι «από τη Λάρισα και προς τα κάτω δεν κυκλοφορεί ούτε νταλίκα, ούτε όμως και οποιοδήποτε άλλο όχημα».

Επισημαίνεται ότι το μεσημέρι σήμερα, προσωπικό της Εγνατίας Οδού πήγε μία χημική τουαλέτα και νερό στο σημείο για τους οδηγούς, καθώς στα Μάλγαρα δεν υπάρχει κάποιος σταθμός εξυπηρέτησης οδηγών.

Ισχυροί άνεμοι πνέουν από το βράδυ του Σαββάτου 4 Φεβρουαρίου, με αποτέλεσμα να σημειωθούν αρκετές πτώσεις δέντρων σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα.

Η Πυροσβεστική από χθες το βράδυ έως σήμερα το πρωί δέχθηκε 17 κλήσεις για κοπές δέντρων, 30 συνολικά στην Κεντρική Μακεδονία, και τρεις για απομακρύνσεις αντικειμένων. Δέντρα έπεσαν στο κέντρο της πόλης, καθώς και στους δήμους Παύλου Μελά, Κορδελιού, Πυλαίας- Χορτιάτη και Θέρμης.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 5 βαθμούς, με περαιτέρω πτώση από τις βραδινές ώρες.

Εκατό μηχανήματα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας βρίσκονται σε επιφυλακή, ενώ περίπου έξι χιλιάδες τόνοι αλατιού είναι διαθέσιμοι προς χρήση.

Λευκές νιφάδες είδαν χωριά της Κασσάνδρας και της Σιθωνίας, ενώ από το βράδυ χιονίζει και στο Άγιον Όρος, όπου το ύψος του χιονιού ξεπέρασε τα 30 εκατοστά. Η κίνηση στο οδικό δίκτυο γίνεται με δυσκολία και σε πολλά σημεία, οι δρόμοι προς Σκήτες και Κελλιά έχουν παγώσει. Η είσοδος στο Άγιον Όρος γίνεται μόνο με το πλοίο της γραμμής και όχι με τα ταχύπλοα και στο λιμάνι της Δάφνης υπάρχουν λεωφορεία για να μεταφέρουν τους προσκυνητές προς τις Καρυές. 

Στη Χαλκιδική, από το 40 έως το 50 χιλιόμετρο της Εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Πολυγύρου, (Γαλάτιστα – Άγιος Πρόδρομος) από το 77 χιλιόμετρο της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Ιερισσού, (Παλαιοχώρι – Στάγειρα) από το 54 έως το 70 χιλιόμετρο της παλαιάς Εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Ιερισσού, στην επαρχιακή οδό Παλαιοχωρίου – Αγίου Νικολάου, στην επαρχιακή οδό Νεοχωρίου – Βαρβάρας – Ολυμπιάδος, στην επαρχιακή οδό Πολυγύρου – Καλυβών, καθώς στα δημοτικά διαμέρισματα Ταξιάρχη & Βάβδου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος