Δήμος Θεσσαλονίκης: Έλαβε το πράσινο φως για τον βρεφονηπιακό σταθμό στο λιμάνι

Δικαιώθηκαν πλήρως οι διεκδικήσεις της Διοίκησης του Κωνσταντίνου Ζέρβα αναφορικά με τις δυνατότητες αξιοποίησης από τον Δήμο Θεσσαλονίκης ακινήτων στην πρώτη προβλήτα του λιμανιού. Πρόκειται για τον πρώην βρεφονηπιακό σταθμό καθώς και για την παλιά κατοικία του υπολιμενάρχη, κτίρια για τα οποία ανοίγει πλέον ο δρόμος να αποδοθούν στους πολίτες.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης έλαβε το πράσινο φως για την αξιοποίηση των εν λόγω κτιρίων, έπειτα από συντονισμένες προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής, με την ψήφιση σχετικών ρυθμίσεων από τη Βουλή.

Σε ό,τι αφορά το κτίριο του πρώην βρεφονηπιακού σταθμού, παρ’ ότι είχε παραχωρηθεί στον Δήμο Θεσσαλονίκης το 2018, επί της ουσίας όλα αυτά τα χρόνια δεν υπήρχε καμία δυνατότητα να αξιοποιηθεί για εκπαιδευτική χρήση. Τα εμπόδια, που καθιστούσαν ανέφικτη τη λειτουργία βρεφονηπιακού σταθμού όλα τα προηγούμενα χρόνια, έχουν αρθεί, καθώς με τις νέες ρυθμίσεις που ψηφίστηκαν από τη Βουλή προβλέπεται πλέον η οριοθέτηση αύλειου χώρου, που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την αδειοδότηση βρεφονηπιακού ή παιδικού σταθμού. Η επαναλειτουργία βρεφονηπιακού σταθμού καλύπτει μια κοινωνική ανάγκη πρώτης γραμμής, αφού δεν υπάρχουν αντίστοιχοι χώροι στην ευρύτερη περιοχή.

Δήμος Θεσσαλονίκης: Έλαβε το πράσινο φως για τον βρεφονηπιακό σταθμό στο λιμάνι

Παράλληλα, με τις ρυθμίσεις που ψηφίστηκαν από τη Βουλή δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για την αξιοποίηση της παλιάς κατοικίας του υπολιμενάρχη. Το κτίριο, που βρίσκεται σε κακή κατάσταση και παρουσιάζει στατικά προβλήματα, θα αξιοποιηθεί και θα συνδεθεί με την πόλη και την ιστορία της σε συνεργασία με φορείς της Θεσσαλονίκης. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται η πλήρης αξιοποίηση των κτιριακών εγκαταστάσεων που αποδόθηκαν στον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος