Δήμος Πυλαίας -Χορτιάτη: Τετραήμερες εκδηλώσεις για τον Πολιούχο της Πυλαίας Προφήτη Ηλία

Ξεκινούν με τρεις συναυλίες και κορυφώνονται με ένα μεγάλο λαϊκό γλέντι στη διάρκεια του οποίου θα μοιραστεί το γνωστό, παραδοσιακό «ατζέμ πιλάφ», οι τετραήμερες πανηγυρικές εκδηλώσεις «Πυλαιώτικα 2022» που διοργανώνει και φέτος ο δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη. Ένας θεσμός πολιτισμού και παράδοσης που συνδέεται με το θρησκευτικό και ευλαβικό στοιχείο και διοργανώνεται κάθε χρόνο στο πλαίσιο του εορτασμού του Πολιούχου της Πυλαίας, Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου.

Φέτος οι εκδηλώσεις, ξεκινούν από την Κυριακή 17 Ιουλίου, θα κρατήσουν έως και την Τετάρτη 20 Ιουλίου και θα πραγματοποιηθούν στο Πέτρινο Πολιτιστικό Κέντρο Πυλαίας.

Το αναλυτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  • Κυριακή 17 Ιουλίου 2022, ώρα 9.00 μμ: «Τα λαϊκά της καρδιάς μας». Συναυλία με τους Παναγιώτη Καραδημήτρη και Εύη Κουτσαυτάκη
  • Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022, ώρα 9.00 μμ: «Στην οδό Φρυνίχου». Συναυλία με τον Θοδωρή Βουτσικάκη, αφήγηση Υρώ Μανέ, καλλιτεχνική επιμέλεια Λίνα Νικολακοπούλου.
  • Τρίτη 19 Ιουλίου 2022, ώρα 9.00 μμ: Μεγάλη Λαϊκή Συναυλία με τη Γλυκερία με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από τη Μικρασιατική καταστροφή. Επιμέλεια Κώστας Μπλιάτκας.
  • Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022, ώρα 9.00 μμ: Παραδοσιακή μουσικοχορευτική εκδήλωση στη διάρκεια της οποίας θα γίνει αναβίωση του εθίμου «μοίρασμα του πιλαφιού (Ατζέμ πιλάφ)». Συμμετέχουν: Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Πυλαίας «Η Καπουτζήδα», Πολιτιστικός Σύλλογος «Φιλάρετος», Χορευτικό Τμήμα ΚΕΠΑΠ Πυλαίας, Ένωση Ποντίων Πανοράματος, Σύνδεσμος κατοίκων συνοικισμού Κωνσταντινουπολιτών Πυλαίας.

Στη διάρκεια της γιορτής του προστάτη Προφήτη Ηλία, θα τηρηθούν τα μέτρα προφύλαξης κατά της πανδημίας, ενώ θα πραγματοποιηθούν φέτος απρόσκοπτα οι θρησκευτικές τελετές και θα λειτουργήσουν κανονικά η εμποροπανήγυρη με τους πάγκους των πλανόδιων μικροπωλητών καθώς και τα καταστήματα εστίασης.

Σε όλες τις εκδηλώσεις η είσοδος για το κοινό είναι δωρεάν.

 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος