ΑΠΘ: Διεθνής Ημερίδα για την Ευρωπαϊκή Οικονομική Διακυβέρνηση

«Η Ευρωπαϊκή οικονομική διακυβέρνηση σε μια εποχή πολλαπλών μετασχηματισμών (European economic governance in a time of multiple transformations)» είναι το θέμα της διεθνούς επιστημονικής ημερίδας, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 και ώρες 17:00 με 20:30, στην αίθουσα 319 (3ος όροφος) του κτιρίου ΝΟΠΕ του ΑΠΘ.

Η Ημερίδα διοργανώνεται από το Διεθνές Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «European Studies» του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ και του Πανεπιστημίου του Τορίνο της Ιταλίας.

ΑΠΘ: Διεθνής Ημερίδα για την Ευρωπαϊκή Οικονομική Διακυβέρνηση

Στόχος της Ημερίδας είναι να εξετάσει τους τρόπους με τους οποίους η Ε.Ε. απαντά σε μία σειρά διεθνών προκλήσεων και κρίσεων που επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η ευρωπαϊκή οικονομία και η διακυβέρνησή της από την ΕΕ. Σύμφωνα με τους διοργανωτές «Στη σημερινή εποχή ο κόσμος και η Ευρώπη βιώνουν πρωτοφανείς κρίσεις. Παγκόσμια φαινόμενα και διεθνείς εξελίξεις, όπως η κλιματική κρίση, το ασταθές διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα, οι εύθραυστες πλέον αλυσίδες αξίας, οι απειλές των νέων τεχνολογιών για τις ατομικές ελευθερίες και τη δημοκρατία αλλά και η πανδημία και ο πόλεμος της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, γεννούν νέες εξωτερικές και εσωτερικές προκλήσεις για την ΕΕ».

Οι εισηγητές της Ημερίδας – ειδικοί σε θέματα ευρωπαϊκής οικονομικής διακυβέρνησης – θα επιχειρήσουν να αναλύσουν το πώς η Ευρωπαϊκή Ένωση βλέπει και πώς θέλει να διαμορφώσει το οικονομικό μέλλον της και θα εξετάσουν τις πολυδιάστατες προσπάθειές της να ανταποκριθεί στις νέες αυτές απαιτήσεις.

Οι ομιλητές θα ασχοληθούν, μεταξύ άλλων, με τις προσπάθειες για μεταρρύθμιση του συνολικού πλαισίου της ευρωπαϊκής οικονομικής διακυβέρνησης, την υιοθέτηση νέων στρατηγικών με νέους στόχους πολιτικής και νέα χρονοδιαγράμματα, αλλά και τις νομοθετικές πρωτοβουλίες για τον εκσυγχρονισμό του ευρωπαϊκού ρυθμιστικού πλαισίου και τη θέσπιση καινοτόμων χρηματοοικονομικών μέσων και διαδικασιών.

Οι εργασίες της Ημερίδας θα πραγματοποιηθούν στην αγγλική γλώσσα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος