Αντιτορπιλικό «Βέλος»: Να παραμείνει στη Θεσσαλονίκη ζητά το ΤΕΕ/ΤΚΜ από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας

Την επιστροφή και μόνιμη παραμονή του ιστορικού πλοίου «ΒΕΛΟΣ» στην Θεσσαλονίκη, ζητά από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νικ. Δένδια το ΤΕΕ/ΤΚΜ, με επιστολή που υπογράφει ο Πρόεδρος της ΔΕ του Τμήματος Γεώργιος Τσακούμης.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

“Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Όπως γνωρίζετε, το ιστορικό αντιτορπιλικό πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού «ΒΕΛΟΣ» βρισκόταν ελλιμενισμένο στην Θεσσαλονίκη, ως πλωτό «Μουσείο Αντιδικτατορικού Αγώνα», από τον Σεπτέμβριο του 2019 έως τον Νοέμβριο του 2023, όταν εξαιτίας ισχυρών ανέμων υπέστη σοβαρές ζημιές, οπότε και απομακρύνθηκε.

Η παρουσία του ιστορικού πλοίου στην πόλη μας υπήρξε εξαιρετικά σημαντική, καθώς το έχουν επισκεφθεί χιλιάδες επισκέπτες, μεταξύ των οποίων και πολλά σχολεία της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας, οι μαθητές των οποίων ενημερώθηκαν για την ιστορία του κατά την διάρκεια της επταετούς δικτατορίας.

Το ΤΕΕ/ΤΚΜ θεωρεί εξαιρετικής σημασίας την επιστροφή του «ΒΕΛΟΥΣ» και τον μόνιμο και ασφαλή ελλιμενισμό του στην παραλία της πόλης μας, καθώς το ιστορικό πλοίο έχει ήδη γίνει ένα από τα πλέον δημοφιλή τοπόσημα της Θεσσαλονίκης, τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες της πόλης.

Κύριε Υπουργέ,

Σας καλούμε να εξετάσετε και να δρομολογήσετε την επιστροφή και τη μόνιμη και ασφαλή παραμονή του «ΒΕΛΟΥΣ» στην παραλία της Θεσσαλονίκης, σε θέση που θα επιτρέπει την απρόσκοπτη και συνεχή επισκεψιμότητά του.”

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος