Συμφωνία συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και του Thessaloniki Convention Bureau

Array

Οι τεχνοκράτες του Γραφείου Συνεδριακού Τουρισμού στη Θεσσαλονίκη (Thessaloniki Convention Bureau-TCB) και το “δραστήριο σε οργανώσεις συνεδρίων Πανεπιστήμιο Μακεδονίας” ένωσαν σήμερα τις δυνάμεις τους με μια συμφωνία συνεργασίας. Στόχος αυτής της συνέργειας, σύμφωνα με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Αχιλλέα Ζαπράνη, είναι η προώθηση της Θεσσαλονίκης ως προορισμού για τη διοργάνωση επιστημονικών συνεδρίων και η ανάδειξη ακόμη περισσότερο της πόλης ως συνεδριακού αλλά και τουριστικού προορισμού.
Τη συμφωνία υπέγραψαν ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ) και η πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του TCB, Δέσποινα Αμαραντίδου.
Όπως τόνισε ο πρύτανης του ΠΑΜΑΚ, το πανεπιστήμιο ενθαρρύνει τη συμμετοχή των μελών του σε συνέδρια, ενώ είναι ιδιαίτερα ενεργό στη διοργάνωση συνεδρίων, τα οποία και χρηματοδοτεί. Σε αυτό το πλαίσιο, η συνεργασία με το TCB θα συμβάλει στην αύξηση των επιστημονικών συνεδρίων, αλλά και στην ανάδειξη του ακαδημαϊκού δυναμικού της πόλης.
“Εμείς θα είμαστε οι τεχνικοί σύμβουλοι, οι οποίοι θα τροφοδοτήσουμε το πανεπιστήμιο με υλικό παρουσίασης προβολής, εξειδικευμένο για την κάθε διοργάνωση και ό,τι απαιτείται” σημείωσε η κ.Αμαραντίδου.
Κοινός σκοπός είναι η ανάδειξη του προορισμού σε διεθνές κοινό, σύμφωνα με την πρόεδρο του TCB, στο πλαίσιο του “Ambassadors Program”. “Πρόκειται για μια πρακτική που ορίζει ένα πλαίσιο, βάσει του οποίου άτομα ή φορείς, που κινούν συνεδριακά έναν τόπο αποτελούν τους ambassadors (πρεσβευτές)” υπογράμμισε η κ.Αμαραντίδου.
Με το συγκεκριμένο σύμφωνο προωθείται επίσης η ανάπτυξη και υλοποίηση καινοτόμων δράσεων, προς όφελος της ανάπτυξης του τοπικού συνεδριακού τουρισμού στην πόλη της Θεσσαλονίκης και η απόκτηση εμπειρίας τόσο εργασιακής (μέσω της πρακτικής άσκησης), όσο και ερευνητικής (μέσω πτυχιακών και μεταπτυχιακών εργασιών και διατριβών) από τους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές του Πανεπιστημίου.
Ανάλογη συμφωνία θα υπογράψει αύριο Τετάρτη το Thessaloniki Convention Bureau με το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος