Ποιά σχολεία θα είναι ανοιχτά και ποιά κλειστά;

Δήμος Θεσσαλονίκης:

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο, Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και τα Κέντρα Ενισχυτικής Διδασκαλίας του δήμου Θεσσαλονίκης. Κλειστοί θα παραμείνουν αύριο και οι παιδικοί σταθμοί του δήμου Θεσσαλονίκης, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα τεχνικά προβλήματα που προκλήθηκαν εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών που σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες. Οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά από την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017. Οι γονείς μπορούν να επικοινωνούν για πληροφορίες στα τηλέφωνα 2313 – 317.723 και 2313 – 317.720.

Κανονικά θα λειτουργήσουν αύριο, Παρασκευή, οι παιδικοί σταθμοί του Οργανισμού Βρεφονηπιακής Παιδικής και Οικογενειακής Μέριμνας (ΟΒΡΕΠΟΜ). Οι γονείς μπορούν σε κάθε περίπτωση να επικοινωνούν με το τηλεφωνικό κέντρο του Οργανισμού, 2310 – 989.280-9. Κανονικά θα λειτουργήσει αύριο και ο παιδικός σταθμός του Δημοτικού Βρεφοκομείου «Ο Αγιος Στυλιανός».

Δήμος Καλαμαριάς:

Τα σχολεία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων του Δήμου, θα παραμείνουν αύριο  Παρασκευή  13 Ιανουαρίου 2017 κλειστά, ενώ οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί και οι Βρεφονηπιακοί θα λειτουργούν κανονικά. Και αύριο Παρασκευή 13/01/17 το Δημοτικό Ωδείο Καλαμαριάς , τα τμήματα εικαστικών καθώς και η πρότυπη σχολή χορού θα παραμείνουν κλειστά. Ανοιχτά θα είναι ο παιδικός σταθμός ( Πρώτο μου σχολείο)  στην οδό Καλαβρύτων και ο βρεφικός σταθμός ( Βρεφική φωλιά ) στην οδό Ερατύρας & Αντιγόνης

Δήμος Πυλαίας- Χορτιάτη:

Λόγω των συνεχιζόμενων πολύ έντονων καιρικών φαινομένων και των πολικών συνθηκών που καταγράφονται  τις τελευταίες ημέρες, τα σχολεία στο δήμο μας θα παραμείνουν κλειστά αύριο Παρασκευή 13 Ιανουαρίου. Επίσης κλειστοί θα παραμείνουν και για τις δύο ημέρες και όλοι οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί σε όλες τις δημοτικές ενότητες.

Δήμος Θέρμης:

Λόγω των προβλημάτων που προέκυψαν εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων τις τελευταίες ημέρες, τα σχολεία στο Δήμο Θέρμης θα παραμείνουν κλειστά και αύριο, Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017.

Δήμος Νεάπολης- Συκεών

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο δήμο Νεάπολης-Συκεών. Κανονικά λειτουργούν οι Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί και στις τέσσερις δημοτικές ενότητες.

Δήμος Κορδελιού -Ευόσμου

Λόγω των μεγάλων προβλημάτων που προκάλεσαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών και λόγω της αυξημένης επικινδυνότητας που δημιουργεί ο παγετός μετά την έντονη χιονόπτωση, ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου αποφάσισε  αύριο  Παρασκευή 13 Ιανουαρίου, να παραμείνουν κλειστά για πέμπτη συνεχή ημέρα, τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου. Υπενθυμίζεται πως κανονικά λειτουργούν οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί, εκτός από τον 1ο, 5ο & 6ο Παιδικό Σταθμό της Δημοτικής Ενότητας Ευόσμου και τον 2ο Παιδικό Σταθμό της Δημοτικής Ενότητας Ελευθερίου Κορδελιού, καθώς τα συστήματα θέρμανσης βρίσκονται εκτός λειτουργίας.

Δήμος Παύλου Μελά

Ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτριος Δεμουρτζίδης αποφάσισε την αναστολή των μαθημάτων όλων των σχολικών μονάδων Α’/θμιας και Β’/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Παύλου Μελά την Παρασκευή 13  Ιανουαρίου 2017 λόγω παγετού, αδυναμίας ασφαλούς πρόσβασης μαθητών και εκπαιδευτικών στις σχολικές μονάδες και για την καλύτερη προετοιμασία των χώρων από τα συνεργεία του Δήμου.

Επίσης θα παραμείνουν κλειστοί όλοι παιδικοί σταθμοί και οι Δομές ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Πολίχνης, ΚΔΑΠ Πολίχνης, ΚΔΑΠ Σταυρούπολης, ΚΗΦΗ.

Δήμος Θερμαϊκού:

Δεν θα πραγματοποιηθούν τα μαθήματα στα σχολεία της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου τόσο την Πέμπτη 12/01/2017 όσο και την Παρασκευή 13/01/2017.Οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Θερμαϊκού θα λειτουργήσουν κανονικά.

Δήμος Ωραιοκάστρου:

Την Παρασκευή τα σχολεία, οι παιδικοί σταθμοί και τα ΚΔΑΠ του δήμου Ωραιοκάστρου θα παραμείνουν κλειστά.

Δήμος Δέλτα:

Κλειστά θα είναι τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Δέλτα. Κλειστό θα παραμείνει, επίσης, και το ΙΕΚ Σίνδου, το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Δήμου Δέλτα, οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Δέλτα.

Την Κυριακή 15 Ιανουαρίου θα γίνει επανεκτίμηση της κατάστασης, σε συνεργασία με τους διευθυντές των σχολικών μονάδων και, μέχρι το απόγευμα, θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση για τη λειτουργία των σχολείων.

Δήμος Λαγκαδά:

Κλειστά τα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία & Δημοτικά σχολεία,  Γυμνάσια και Λύκεια, ΚΔΑΠ & Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί)

ΑΠΘ:

Σας ενημερώνουμε ότι αύριο Παρασκευή 13.1.2017 τα μαθήματα και οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες στο ΑΠΘ θα γίνουν κανονικά σε όλα τα Τμήματα και Σχολές εκτός από αυτά που διεξάγονται στο Παλαιό Κτίριο της Σχολής Θετικών Επιστημών. Το κτίριο αυτό θα λειτουργήσει τη Δευτέρα 16.01.2017.

Τυχόν τροποποιήσεις στα προγράμματα εξετάσεων θα ανακοινωθούν από το κάθε Τμήμα ξεχωριστά, στις οικείες ιστοσελίδες τους.

Το Φοιτητικό Αναγνωστήριο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης θα ξεκινήσει την 24ωρη λειτουργία του, ενόψει της εξεταστικής περιόδου, από αύριο Παρασκευή 13.01.2017.

Η Π.Φ. Λέσχη θα συνεχίσει να λειτουργεί σύμφωνα με προηγούμενη ανακοίνωση.

Όλες οι υπηρεσίες του Πανεπιστημίου θα λειτουργήσουν κανονικά, με ώρα προσέλευσης των υπαλλήλων περίπου στις 9:00π.μ.

Προτείνεται σε όλους, φοιτητές και εργαζόμενους στο ΑΠΘ, να χρησιμοποιήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς αντί των ιδιωτικών τους οχημάτων όπου είναι αυτό δυνατό. Η λειτουργία των υπηρεσιών των περιφερειακών εγκαταστάσεων (εκτός κεντρικής πανεπιστημιούπολης) θα γίνει με απόφαση των Κοσμητόρων και Προέδρων των αντίστοιχων Τμημάτων.

Πανεπιστήμιο Μακεδονίας:

Δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα, ωστόσο θα λειτουργήσουν κανονικά οι διοικητικές υπηρεσίες.

 Τ.Ε.Ι. Θ

Δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα στο Τ.Ε.Ι.Θ ενώ θα λειτουργήσουν κανονικά οι διοικητικές υπηρεσίες αύριο Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017.

Μαθήματα, επίσης, δεν θα γίνουν στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Μακεδονίας .

Περιφέρεια:

Δήμος Αλεξανδρειας:

Κλειστά θα είναι τα σχολεία της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης εντός των διοικητικών ορίων του δήμου Αλεξάνδρειας, την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017 , λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων (χιονόπτωση, χαμηλές θερμοκρασίες και παγετός) που επικρατούν στην ευρύτερη περιοχή.

Δήμος Πύδνας- Κολινδρού

Ο Δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού αποφάσισε την διακοπή των μαθημάτων των σχολείων της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, όπως επίσης, των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Πύδνας Κολινδρού και για την Παρασκευή 13-1-2017, λόγω εκτάκτων συνθηκών, που δημιουργήθηκαν μετά την χιονόπτωση και του παγετού που συνεχίζεται μέχρι σήμερα, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών, κάτω των -10οC που επικρατούν στον Δήμο μας με συνέπεια να δημιουργούνται προβλήματα στην μετακίνηση και μεταφορά των μαθητών. Να δικαιολογηθούν οι απουσίες των μαθητών των πρώτων ωρών ακόμη και ολόκληρης της ημέρας, κυρίως, εκείνων που μετακινούνται με λεωφορεία από όλο τον Δήμο λόγω της μη προσέλευσης των λεωφορείων μετακίνησης των μαθητών εξαιτίας του πολικού ψύχους.

Δήμος Κατερίνης

Με απόφαση του αρμόδιου αντιδημάρχου Κατερίνης, Χρήστου Λεμονόπουλου και κατόπιν σχετικού αιτήματος των Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, αντίστοιχα, κλειστά θα παραμείνουν λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, αύριο Παρασκευή 13 Ιανουαρίου, τα σχολεία όλων των βαθμίδων στο Δήμο Κατερίνης. Κανονικά θα λειτουργήσουν οι παιδικοί σταθμοί.

Δήμος Βέροιας

Τη διακοπή των μαθημάτων την Παρασκευή 13/01/2017, σε όλες τις Σχολικές Μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και σε όλα τα Γυμνάσια του Δήμου Βέροιας. Τα μαθήματα θα διεξαχθούν κανονικά στις σχολικές μονάδες όλων των Λυκείων του δήμου.

Δήμος Πέλλας

Ο δήμος Πέλλας ανακοινώνει ότι λόγω των συνεχιζόμενων χαμηλών θερμοκρασιών και του παρατεταμένου παγετού, όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα παραμείνουν κλειστά και την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017.

Δήμος Πολυγύρου

Από τον Δήμο Πολυγύρου ανακοινώνεται πως και αύριο, Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017, τα σχολεία όλων των βαθμίδων σε ολόκληρο τον δήμο δεν θα λειτουργήσουν. Οι συνθήκες χιονόπτωσης και ολικού παγετού, που επικράτησαν τις προηγούμενες μέρες, είχαν συνέπεια να προκληθούν προβλήματα προσβασιμότητας αλλά και πλήθος βλαβών στα συστήματα θέρμανσης και στις υδραυλικές εγκαταστάσεις μεγάλου αριθμού σχολείων. Η αποκατάσταση των προβλημάτων αυτών σε συνδυασμό με τον καθαρισμό των εισόδων και των αύλειων χώρων των σχολικών μονάδων έχουν ήδη ξεκινήσει και θα ολοκληρωθούν αύριο και κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Από το ΝΠΔΔ “Αριστοτέλης” αντίστοιχα ανακοινώνεται ότι οι παιδικοί σταθμοί σε όλο τον Δήμο θα παραμείνουν κλειστοί όπως επίσης και το Δημοτικό Ωδείο Πολυγύρου. Τέλος, σύμφωνα με σχετική απόφαση, κλειστό θα παραμείνει και την Παρασκευή το Στέκι Αλληλεγγύης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος