2ο Thessaloniki Animation Festival από 20 Οκτωβρίου στην Καλαμαριά

Array

Η αυλαία του 2ου Thessaloniki Animation Festival,  της γιορτής Κινουμένων Σχεδίων της πόλης, ξεκινά στην Καλαμαριά την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου στη Δημοτική Σκηνή “Μελίνα Μερκούρη” και ολοκληρώνεται την Κυριακή 23 του μηνός.  
Πρόκειται για μια συνδιοργάνωση του τμήματος Πολιτισμού του Δήμου Καλαμαριάς και της εταιρείας AddArt. Εκατόν πενήντα και πλέον ταινίες κινουμένων σχεδίων από όλο τον κόσμο, θα προβληθούν στη διάρκεια του τετραήμερου φεστιβάλ που στόχο έχει να αναδείξει την τέχνη των κινουμένων σχεδίων. Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν workshops, masteclass, party και πολλά ακόμη events.
Επίτιμοι καλεσμένοι της διοργάνωσης αυτής είναι μια δυναμική γυναίκα της βιομηχανίας θεάματος η Ana Grgic, της οποίας η τωρινή της απασχόληση είναι ως Visual Effect Supervisor στην ταινία του CBS με τον Michael Keaton American Assasin, καθώς κι ένας από τους βασικούς ανθρώπους που ασχολείται χρόνια με την ανάπτυξη του animation στη χώρα μας, ο Άγγελος Ρούβας, με πολλές παραγωγές στο ενεργητικό του.
Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν ομιλίες και πάνελ με θέμα το animation και οι εφαρμογές του στην Ελλάδα και οι ευκαιρίες που υπάρχουν στη χώρα μας.
Στο φεστιβάλ θα διεξαχθεί διαγωνισμός ταινιών animation μικρού μήκους, με βραβεύσεις σε διάφορες κατηγορίες.
Συγκεκριμένα θα προβληθούν:
Ελληνικά animation τα οποία έχουν βραβευτεί όλα τα χρόνια με διάφορα βραβεία και υποψηφιότητες.
Ακόμη σε συνεργασία με το Festival της Νάουσας (International Film Festival) θα προβληθούν ταινίες τόσο από τη φετινή του διοργάνωση, όσο και από παλαιότερες χρονιές, με στόχο να θυμίσουν πόσο όμορφη και διαχρονική είναι η τέχνη του animation.
• Επίσης θα προβληθεί ένα πολύ εντυπωσιακό Πολωνικό πανόραμα κινουμένων σχεδίων, από τα μεγαλύτερα Animation Festival της Πολωνίας.
• Τέλος την τελευταία ημέρα την Κυριακή, θα γίνει προβολή και εργαστήριο για παιδιά από τον σχεδιαστή κινουμένων σχεδίων Γιάννη Τεξή. Τα παιδιά εκείνη την ημέρα θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν τον δικό τους χαρακτήρα από πλαστελίνες σε ένα διαδραστικό εργαστήριο για χαρακτήρες animation. Στη συνέχεια θα γίνει προβολή animation χωρίς λόγια με κοινωνικά και διασκεδαστικά μηνύματα για τους μικρούς φίλους.

Πέμπτη έως Σαββάτο: 18:00μμ – 22:30μμ
Κυριακή: 11:00πμ – 22:30μμ

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος