Π. Κουρουμπλής : Λύση για το Παιδιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και τον Άγ. Παύλο

Πράσινο φως για τη δημιουργία Παιδιατρικού Νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη ανάβει, καθώς, σύμφωνα με εκτιμήσεις του υπουργού Εσωτερικών, Παναγιώτη Κουρουμπλή, αναμένεται μέχρι το τέλος του χρόνο να λυθεί το θέμα του οικοπέδου όπου θα κτιστεί. Αλλά, πράσινο φως ανάβει και για την επίλυση ενός άλλου χρονίζοντος θέματος, που αφορά το ιδιοκτησιακό καθεστώς του νοσοκομείου Άγιος Παύλος, καθώς, σύμφωνα με τον κ. Κουρουμπλή, εντός 10 ημερών αναμένεται να ψηφιστεί στη Βουλή σχετική τροπολογία που θα επιτρέψει την αναβάθμιση του νοσοκομείου.
«Πρέπει να έχουμε λύση μέχρι το τέλος του χρόνου, οπωσδήποτε, για το θέμα του Παιδιατρικού Νοσοκομείου, διότι εγώ τη χρηματοδότηση σχεδόν την έχω εξασφαλισμένη από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Δεν νομίζω ότι έχουμε πρόβλημα χρηματοδότησης. Η υπόθεση είναι να λύσουμε το θέμα του οικοπέδου», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, μετά από σύντομη συνάντηση που είχε με τους διοικητές της 3ης και 4ης ΥΠΕ, Γιώργο Κίρκο και Στρατή Πλωμαρίτη.
Ο κ. Κουρουμπλής ανέφερε ότι θα ασχοληθεί προσωπικά με το θέμα του οικοπέδου για τη δημιουργία του Παιδιατρικού Νοσοκομείου, ερχόμενος σε επαφή με την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου, προκειμένου να εξετάσει εάν μπορεί να βρεθεί νομοθετική ρύθμιση, σημειώνοντας ότι δεν έχει εγκαταλειφθεί η προσπάθεια να γίνει το Παιδιατρικό Νοσοκομείο στο πρώην στρατόπεδο Φαρμάκη.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος