4ος Λαϊκός Αγώνας Ορεινής Ποδηλασίας του δήμου Νεάπολης-Συκεών

Array

Σε ένα μεγάλο σιρκουί θα μετατραπεί το Δημοτικό Άλσος Συκεών (Δενδροφυτεία), όπου θα φιλοξενηθεί η μεγάλη γιορτή του ποδηλάτου, και ειδικότερα της ορεινής ποδηλασίας!
Πρόκειται για τη μεγάλη διοργάνωση του 4ου Λαϊκού Αγώνα Ορεινής Ποδηλασίας, όπως ταυτόχρονα και των επίσημων διασυλλογικών αγώνων της Ένωσης Ποδηλατικών Σωματείων Μακεδονίας-Θράκης (Ε.Π.Σ.ΜΑ.Θ.) στις κατηγορίες παίδων, παμπαίδων, κορασίδων, παγκορασίδων και μίνι. Οι αγώνες διοργανώνονται από την Ε.Π.Σ.ΜΑ.Θ. σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση Υπηρεσιών του δήμου Νεάπολης-Συκεών (ΚΕΥΝΣ) και του Βυζαντινού Αθλητικού Ομίλου.
Να σημειωθεί ότι αρχικά οι αγώνες είχαν προγραμματιστεί να γίνουν στο δάσος του Σέιχ-Σου, στην περιοχή του Δημοτικού Κολυμβητηρίου. Όμως, «λόγω άρνησης του Δασαρχείου να εκδώσει άδεια», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ε.Π.Σ.ΜΑ.Θ., οι διοργανωτές προχώρησαν στην τροποποίηση του προγράμματος επιλέγοντας το Άλσος των Συκεών. «Κάθε εμπόδιο σε καλό», δηλώνει ο υπεύθυνος των διαδρομών της Ε.Π.Σ.ΜΑ.Θ. Θωμάς Μήττας, τονίζοντας ότι «στην προσπάθεια αναζήτησης νέου χώρου ανακαλύψαμε έναν ‘‘παράδεισο’’ μέσα στο αστικό περιβάλλον». «Ο χώρος με τις διαδρομές, τις τεχνικές και φυσικές υποδομές είναι πολύ καλύτερος για την υποστήριξη τέτοιων αγώνων», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Μια μεγάλη γιορτή…
Αυτός, ο «παράδεισος», λοιπόν, στα χαραγμένα μονοπάτια-διαδρομές, θα αποτελέσει την ερχόμενη Κυριακή, 29 Απριλίου 2018, τον μαγνήτη για δεκάδες ποδηλάτες διαφόρων ηλικιών, αλλά και εκατοντάδες φίλους του ποδηλάτου. Στη Δενδροφυτεία θα συναντηθούν οι αθλητές με τους ερασιτέχνες fun του ποδηλάτου, συμμετέχοντας από κοινού σε μια μεγάλη γιορτή, στέλνοντας έτσι όλοι μαζί το μήνυμα της προώθησης του αγαπημένου δίτροχου ως ένα από τα καλύτερα μέσα άθλησης αλλά και του πλέον φιλοπεριβαλλοντικού μέσου μετακίνησης.
«Ο αθλητισμός στο δήμο μας τείνει να γίνει πλέον κυρίαρχος τρόπος ζωής. Μέσα από μεγάλους θεσμούς και προγράμματα, όπως μεταξύ άλλων είναι ο Λαϊκός Δρόμος ‘‘Παναγιώτης Αφαλής’’ και ο Λαϊκός Δρόμος Ορεινής Ποδηλασίας, προωθούμε με συνέπεια τις αξίες της άθλησης για όλους φέρνοντας τους πάντες, ανεξαρτήτου ηλικίας, κοντά στον αθλητισμό. Ειδικά, δε, με το δρόμο της ορεινής ποδηλασίας, στοχεύουμε να συμβάλλουμε στη διάδοση της χρήσης του ποδηλάτου ως του φιλικότερου μέσου μετακίνησης και μέσου άθλησης, αλλά και ως μέσου που μας φέρνει κοντά στη φύση και αναπτύσσει την φιλοπεριβαλλοντική συνείδηση», σημειώνει ο πρόεδρος της ΚΕΥΝΣ Δημήτρης Απατσίδης. Αναφερόμενος στον τόπο διεξαγωγής των αγώνων, που είναι το Δημοτικό Άλσος Συκεών, σημειώνει ότι η διοργάνωση «αποτελεί μια ιδανική ευκαιρία και αφορμή να γνωρίσουν οι πάντες τον ‘‘παράδεισο’’ που υπάρχει δίπλα τους και καθημερινά προσφέρεται για δραστηριότητες αναψυχής».

Το πρόγραμμα
Σύμφωνα με το πρόγραμμα της Ε.Π.Σ.ΜΑ.Θ., οι διασυλλογικοί αγώνες θα ξεκινήσουν στις 11 π.μ. με τους αγώνες της κατηγορίας παίδων και προβλέπεται να ολοκληρωθούν μετά τις 2.30 μ.μ.
Η διαδρομή είναι 1.870 μ. εντός του δημοτικού άλσους, θα είναι πλήρως σηματοδοτημένη από το πρωί του Σαββάτου και θα υπάρχει ένας σταθμός υδροδοσίας στο χώρο της αφετηρίας, ενώ παρούσες θα είναι και ομάδες εθελοντών για την ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων.
Στην ίδια διαδρομή, και συγκεκριμένα στις 12.30 μ.μ., θα διεξαχθεί και 4ος Λαϊκός Αγώνας Ορεινής Ποδηλασίας, με τους ποδηλάτες να προσέρχονται από τις 9 π.μ. στη γραμματεία για τη δήλωση συμμετοχής. Αυτή είναι ανοιχτή για τις ηλικίες των δέκα ετών και άνω, με μόνη προϋπόθεση τον… βασικό εξοπλισμό των ποδηλατών, που είναι βεβαίως το ποδήλατό τους και το κράνος.

Πηγή Δήμος Νεάπολης – Συκεών 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος