Παραδόθηκε η ανακαινισμένη παιδιατρική κλινική του ΑΧΕΠΑ

Ολοκληρώθηκε χτες η ανακαίνιση/ανάπλαση της Β΄ Πανεπιστημιακής Παιδιατρικής Κλινικής στο ΑΧΕΠΑ με δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» και φορέα υλοποίησης τους Φίλους Κοινωνικής Παιδιατρικής & Ιατρικής «Ανοιχτή Αγκαλιά». Η ανακαινισμένη Κλινική θα παραδοθεί στη διοίκηση του Νοσοκομείου από την «Ανοιχτή Αγκαλιά» από τις 18 Ιουλίου, ενώ τα επίσημα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 21 Ιουλίου, στις 12 το μεσημέρι, στο Αμφιθέατρο Νευροεπιστημών, στο πενταόροφο κτίριο του ΑΧΕΠΑ με είσοδο από την οδό Αγίου Δημητρίου.
Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η διευθύντρια της Κλινικής, καθηγήτρια Παιδιατρικής-Ανοσολογίας Μαρία Χατζηστυλιανού, η χρηματοδότηση του έργου εγκρίθηκε το 2014 έπειτα από αίτημα που είχε υποβληθεί το 2013, αλλά η έναρξη της υλοποίησης καθυστέρησε για γραφειοκρατικούς λόγους έως τον Φεβρουάριο του 2016.

Το έργο ολοκληρώθηκε σε τεσσεράμιση μήνες.

Τόνισε: «Το έργο ολοκληρώθηκε μέσα σε διάστημα τεσσεράμισι μηνών και στο διάστημα αυτό τα άρρωστα παιδιά φιλοξενήθηκαν σε ειδικούς χώρους που διέθεσαν η Ωτορινολαρυγγολογική Κλινική και η Οφθαλμολογική. Οι οκτάκλινοι θάλαμοι που είχε η Κλινική πριν την ανακαίνιση, έχουν γίνει δίκλινοι, διαθέτουν πλέον εσωτερικούς χώρους υγιεινής κι έχουν βαφτεί με χρώματα ευχάριστα στα παιδιά. Το έργο της ανάπλασης περιελάμβανε και την πλήρη ανανέωση του ξενοδοχειακού εξοπλισμού. Αυτό το έργο είναι ένα πολύ μεγάλο δώρο και όνειρο ζωής για τα παιδιά που αναγκάζονται να φεύγουν από τα σπίτια τους για να νοσηλευτούν στο νοσοκομείο. Εύχομαι να μην υπάρχουν άρρωστα παιδιά, αλλά, δυστυχώς, θα συνεχίσουν να υπάρχουν και να νοσηλεύονται και γι αυτό είναι πολύ σημαντική κίνηση η ανάπλαση της Κλινικής με τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος».
Σημειώνεται ότι η Κλινική διαθέτει ειδικό χώρο για το σχολείο, ξεχωριστό χώρο για σχολείο των παιδιών που νοσηλεύονται στο Ογκολογικό Τμήμα και παιδική χαρά.
Στη Β’ Πανεπιστημιακή Παιδιατρική Κλινική, όπως ανέφερε η κ. Χατζηστυλιανού, νοσηλεύονται 2.000-3.000 παιδιά ετησίως, ενώ στα Εξωτερικά Ιατρεία εξετάζονται 12.000-14.000 τον χρόνο. Η Κλινική διαθέτει συνολικά 58 κλίνες εκ των οποίων οι 38 στο γενικό τμήμα και οι υπόλοιπες στο παιδογκολογικό. Η πληρότητα κατά μέσο όσο είναι 70-75% και τον χειμώνα αγγίζει το 100%. «Χρειαζόμαστε όμως και προσωπικό, ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό» πρόσθεσε η κ. Χατζηστυλιανού.
Ο χώρος όπου στεγάζεται σήμερα η Παιδιατρική Κλινική ανεγέρθη και εξοπλίστηκε το 1955, μέσω δωρεάς της σουηδικής φιλανθρωπικής οργάνωσης RAEDDA BARNER. Το 2009 δημιουργήθηκε η νέα πτέρυγα του Παιδοογκολογικού Τμήματος της Κλινικής, από τον Σύλλογο «ΛΑΜΨΗ» με δωρεά στη μνήμη του Γεώργιου Παντελάκη, ενώ το 2010 δημιουργήθηκε και εγκαινιάστηκε η νέα Παιδοκαρδιολογική Μονάδα του Νοσοκομείου με δωρεά του παραρτήματος Θεσσαλονίκης «Θερμαϊδες» της Πανελλαδικής Οργάνωσης Γυναικών.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος