Εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Παϊσίου στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης

Με θρησκευτική κατάνυξη και με τη συμμετοχή πλήθους προσκυνητών ξεκίνησε ο εορτασμός της μνήμης του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου, στην Ιερά Μονή του Αγ. Ιωάννη του Θεολόγου, στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης.
Τελέστηκε αγρυπνία προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου, ο οποίος μίλησε με θερμά λόγια για τον Όσιο Παΐσιο κατά τον εόρτιο εσπερινό στη μνήμη του νέου, μεγάλου και θαυματουργού Αγίου, ενώ ευλόγησε τους χιλιάδες των πιστών που παραβρέθηκαν για να προσκυνήσουν τον τάφο του Αγίου.
«Σαν σήμερα έφυγε ο Όσιος Παΐσιος, ήταν μία εξαιρετική μορφή του πνευματικού, ασκητικού και εκκλησιαστικού κόσμου της Ορθοδοξίας. Πριν ακόμη φύγει από τον κόσμο είχε αναγνωριστεί ως μία ξεχωριστή αγία προσωπικότητα και πολλές φορές είχε μιλήσει προφητικά», ανέφερε στο «Πρακτορείο 104,9 FM» και στην εκπομπή «ΑΠΕριττα», ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, ο οποίος νωρίς το μεσημέρι είχε συνάντηση με τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος.
Χιλιάδες είναι οι προσκυνητές που έως κι αυτή την ώρα προσέρχονται ευλαβικά από κάθε γωνιά της Ελλάδας, περιμένοντας καρτερικά για αρκετές ώρες να προσκυνήσουν στον τάφο του Αγίου Παϊσίου.
Η υψηλή θερμοκρασία δεν στάθηκε γι’ αυτούς εμπόδιο, ούτε και κατά τη διάρκεια της χθεσινής αγρυπνίας, ενώ η Ιερά Μονή του Αγ. Ιωάννη του Θεολόγου θα παραμείνει και σήμερα ανοικτή μέχρι αργά το βράδυ, προκειμένου οι πιστοί να προλάβουν να προσκυνήσουν στον τάφο του Αγ. Παϊσίου.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος