Ο Δήμος Θεσσαλονίκης και το τμήμα Τουρισμού της Διεύθυνσης Πολιτισμού, διοργανώνουν τη «2η Γιορτή ανακύκλωσης μαγειρικών σκευών και τηγανέλαιου», μια φιλική προς το περιβάλλον εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Παγκόσμιας ημέρας βιώσιμης γαστρονομίας, στις 18 Ιουνίου στο Δημαρχείο, από τις 08.00 έως τις 20.00.
Ο Δήμος Θεσσαλονίκης προσκαλεί πολίτες και επαγγελματίες να ανανεώσουν την κουζίνα τους, ανακυκλώνοντας τις παλιές κατσαρόλες, τα τηγάνια και τις κουτάλες τους (πλαστικά, μεταλλικά) καθώς και τα χρησιμοποιημένα λάδια τους, βοηθώντας στην δημιουργία της βιώσιμης πόλης που ονειρευόμαστε.
Ανακυκλώνοντας το τηγανέλαιο, συνεισφέρουμε στην μείωση έκλυσης αερίων θερμοκηπίου CO2 κατά 90%, δεν μπλοκάρουμε τις αποχετεύσεις μας, βοηθάμε τους βιολογικούς καθαρισμούς άρα και την τσέπη μας και ωφελούμε το περιβάλλον.
Από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, οι δημότες θα μπορούν να φέρνουν τα παλιά και φθαρμένα μαγειρικά τους σκεύη, τα οποία θα τοποθετηθούν πάνω σε ένα μεγάλο πράσινο G (το λογότυπο του Δήμου Θεσσαλονίκης για την ένταξη του στο δίκτυο δημιουργικών πόλεων της Unesco) και στη συνέχεια θα τα παραλάβει η Διεύθυνση Ανακύκλωσης και Ανάπτυξης Συστημάτων Κυκλικής Οικονομίας για ανακύκλωση.
Τα τηγανέλαια (σε πλαστικό μπουκάλι 1.5 λίτρου), θα τοποθετηθούν στους ειδικούς κάδους της εταιρείας «Πράσινο λάδι» και θα προωθηθούν για την παραγωγή βιοντίζελ. Με την παράδοση του σκεύους ή του τηγανέλαιου, οι Θεσσαλονικείς θα παραλαμβάνουν μία γλάστρα.
Μαζί, στις 18 Ιουνίου, θα «μαγειρέψουμε» ένα καλύτερο αύριο για όλους! Η ενεργή συμμετοχή όλων μας θα δώσει νέα πνοή στο περιβάλλον που ζούμε και μεγαλώνουμε τα παιδιά μας.
Η εκδήλωση εντάσσεται στις δράσεις του δικτύου δημιουργικών πόλεων της Unesco, του οποίου μέλος είναι ο Δήμος.
Με την υποστήριξη του ΦοΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας, της εταιρείας Πράσινο λάδι και της εταιρείας Σπόρων Agris Α.Ε.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος