ΕΒΕΘ: Ζητά τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση των κλοπών στη ΒΙΠΕ Σίνδου- Επιστολή προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Το διαρκώς αυξανόμενο πρόβλημα κλοπών στη Βιομηχανική Περιοχή της Θεσσαλονίκης επισημαίνει με επιστολή του το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

Η επιστολή απευθύνεται στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, στον Υπουργό Ανάπτυξης, κ. Κωνσταντίνο Σκρέκα, στον Υπουργό Δικαιοσύνης, κ. Γιώργο Φλωρίδη και στον Γενικό Αστυνομικό Δ/ντή Θεσ/νίκης, Υπγο Γεώργιο Παπαδόπουλο, ενώ υπογράφεται από τον Α΄ Αντιπρόεδρο του ΕΒΕΘ, κ. Εμμανουήλ Βλαχογιάννη.

Το κείμενο της επιστολής είναι το ακόλουθο:
«Όπως έχουμε πληροφορηθεί από σχετικές καταγγελίες επιχειρήσεων – μελών του Επιμελητηρίου μας, έχει πρόσφατα εμφανιστεί ένα έντονο και ολοένα και οξύτερο πρόβλημα κλοπών στη Βιομηχανική Περιοχή Θεσσαλονίκης στη Σίνδο. Όπως καταγράφεται από μέλη του ΕΒΕΘ που δραστηριοποιούνται εκεί, οι εν λόγω κλοπές πλήττουν καταρχήν τις εγκαταστάσεις των επιχειρήσεων, ωστόσο αλώβητα δεν μένουν και τα οχήματά τους, από τα οποία αφαιρούνται συστηματικά μπαταρίες και καύσιμα.

Χαρακτηριστική είναι η καταγγελία επιχειρηματία – μέλους του Επιμελητηρίου μας που επισημαίνει ότι μόνο από τις αρχές Φεβρουαρίου και μέχρι σήμερα, έχουν αφαιρεθεί μπαταρίες από οχήματα της εταιρείας του επανειλημμένα, ακόμα και καταμεσήμερο εργάσιμης ημέρας.

Γίνεται βέβαια αντιληπτό ότι μία παρόμοια κατάσταση, πέραν της δημιουργίας αισθήματος ανασφάλειας εντός της μεγαλύτερης οργανωμένης βιομηχανικής περιοχής (ΒΙ.ΠΕ.) της χώρας, προκαλεί σημαντικότατα εμπόδια και επιπλέον οικονομικά βάρη στις εκεί εγκατεστημένες επιχειρήσεις, σε μια μάλιστα περίοδο που αυτές προσπαθούν να επιβιώσουν και να αναπτυχθούν αντιμετωπίζοντας διαδοχικές καταστάσεις κρίσεων και ανωμαλιών, όπως την προηγηθείσα οικονομική κρίση, την πανδημία, τη διατάραξη της λειτουργίας της διεθνούς εφοδιαστικής αλυσίδας, την ακρίβεια πρώτων υλών και ενέργειας και τέλος τους εν εξελίξει πολέμους.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, παρακαλούμε, κύριοι Υπουργοί, κύριε Στρατηγέ, να ληφθούν το συντομότερο δυνατό όλα τα αναγκαία μέτρα, όπως ενδεικτικά αύξηση των περιπολιών και της δύναμης των αρμόδιων για την περιοχή Αστυνομικών Τμημάτων, ώστε να παταχθεί το επικίνδυνο αυτό φαινόμενο, που καθιστά δυσχερέστερη τη λειτουργία των μελών μας και γενικότερα των επιχειρήσεων της ΒΙ.ΠΕ. Σίνδου μέσα στην ήδη ιδιαίτερα απαιτητική συγκυρία που περιγράφηκε πιο πάνω.

Ευελπιστώντας ότι θα εξετάσετε προσεκτικά τα παραπάνω, παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε περαιτέρω πληροφορία και συνεργασία».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος