ΙΣΘ: Εκδήλωση για την «Πανευρωπαϊκή Ημέρα ευαισθητοποίησης κατά της βίας σε γιατρούς και υγειονομικούς» στο Γ. Ν. «Παπαγεωργίου»

Εκδήλωση για την Πανευρωπαϊκή́ Ημέρα Ευαισθητοποίησης κατά της Βίας σε γιατρούς και υγειονομικούς διοργανώνει ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης αύριο Τρίτη 12 Μαρτίου 2024, στις 13:30 στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Παπαγεωργίου».

Ο πρόεδρος του ΙΣΘ Νίκος Νίτσας θα παρουσιάσει το πανευρωπαϊκό ερωτηματολόγιο καταγραφής περιστατικών βίας ενώ στη συνέχεια ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Δρ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος θα αναδείξει τις ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες για την εξάλειψη της βίας στους χώρους υγείας και στα πληρώματα του ΕΚΑΒ ως κοινό ζητούμενο για ασθενείς, ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και κοινωνία. Τέλος η Πρόεδρος Εφετών και Πρόεδρος του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης του Εφετείου Θεσσαλονίκης (και Διευθύντρια Κατάρτισης & Επιμόρφωσης των δικαστικών υπαλλήλων της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών) Σοφία Μαντζακίδου θα μιλήσει για το νέο νομοθετικό πλαίσιο (άρθ.33, Ν.5090/2024) που ψηφίστηκε πρόσφατα*

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΙΣΘ Νίκος Νίτσας προαναγγέλλοντας την αυριανή ενημερωτική δράση του συλλόγου (στις 12/3 στο νοσοκομείο ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, στις 13.30) «…η ρύθμιση αυτή έρχεται ως αποτέλεσμα των επίμονων προσπαθειών του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και των συντονισμένων ενεργειών του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου με κύριο στόχο την πλήρη εξάλειψη των περιστατικών βίας. Να υπενθυμίσουμε ότι ο ΙΣΘ από τον Φεβρουάριο του 2019, ζητούσε τη νομοθέτηση ιδιωνύμου αδικήματος για επιθέσεις κατά των γιατρών. Επίσης ο ΙΣΘ πρωτοπορώντας πανελλαδικά έχει συστήσει σχετικό παρατηρητήριο όπου καταγράφονται όλα τα περιστατικά και ταυτόχρονα παράσχει νομική συμπαράστασή στους συναδέλφους που έχουν πέσει θύματα βίας».

ΙΣΘ: Εκδήλωση για την «Πανευρωπαϊκή Ημέρα ευαισθητοποίησης κατά της βίας σε γιατρούς και υγειονομικούς» στο Γ. Ν. «Παπαγεωργίου»

Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί μεταξύ άλλων ο Μαργαρίτης Σχοινάς αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Jose Santos president of the European Council of Medical Orders (CEOM), ο Αδ. Γεωργιάδης υπουργός υγείας, ο Γιώργος Φλωρίδης υπουργός δικαιοσύνης, o Δημήτρης Βαρτζόπουλος υφυπουργός υγείας και μέλος του ΙΣΘ, ο υφυπουργός εσωτερικών τομέας Μακεδονίας-Θράκης Στάθης Κωνσταντινίδης, η Μελίνα Δερμεντζοπούλου αντιπεριφερειάρχης υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης, η πρόεδρος της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας Βασιλική Βακουφτσή, ο αντιπρόεδρος νοσηλευτών Ελλάδος Γιώργος Μπαλιόζογλου και η διευθύντρια ΕΚΕΠΥ ΕΚΑΒ στη βόρεια Ελλάδα Τζίνα Λεπτοκαρίδου. Τη δράση του ΙΣΘ θα ευλογήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας

*(Όποιος εισέρχεται σε δομές παροχής υπηρεσιών υγείας, συμπεριλαμβανομένων των κινητών μονάδων παροχής υπηρεσιών υγείας ή προσεγγίζει κινητές μονάδες παροχής υγειονομικών υπηρεσιών άμεσης βοήθειας και με οποιονδήποτε τρόπο, ιδίως με φωνασκίες, θόρυβο, ύβρεις ή απειλές κατά του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, εργαζομένων, υπαλλήλων ή ασθενών διαταράσσει τη λειτουργία τους, τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον ενός (1) έτους και χρηματική ποινή και αν η πράξη συνδέεται με πρόκληση βιαιοπραγίας, με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο (2) ετών και χρηματική ποινή).

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος