Θεσσαλονίκη: Αυτή είναι μία από τις πλαστές επιστολές του ιερέα που φέρεται να απέσπασε πάνω από 1,34 εκατ. ευρώ

Ένας 68χρονος ιερέας μαζί με τον 61χρονο στενός του συνεργάτης, που είχε καθαιρεθεί από κληρικός στο παρελθόν κατηγορούνται ότι απέσπασαν από πιστούς δωρεές ύψους 1,34 εκατ. ευρώ, πείθοντας τα θύματά τους να στηρίξουν τον πρώτο ώστε να γίνει -όπως έλεγαν- Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για απάτη, πλαστογραφία και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα).

Οι δύο άνδρες φέρονται να προσέγγιζαν ανυποψίαστά θύματα, κυρίως επιχειρηματίες της Θεσσαλονίκης και μέσω πλαστών επιστολών, κατάφερναν να τους πείσουν πως σύντομα ο 68χρονος σήμερα ιερέας θα ανελιχθεί στον χώρο της Εκκλησίας και υπόσχονταν πως όσοι τον στήριζαν θα μπορούσαν να έχουν οφέλη από την ανέλιξη του.
Στην υπόθεση, εκτός από τον 68χρονο, εν ενεργεία ιερέα σε ναό της Θεσσαλονίκης, και τον συνεργάτη του, που καθαιρέθηκε από ιερωμένος, εμπλέκονται δύο ακόμη άτομα, 51 και 34 ετών.

Υπενθυμίζεται, ότι σε αργία από κάθε είδους ιεροπραξία έχει τεθεί ο κληρικός, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται στην απάτη “μαμούθ” όπως τονίζεται σε ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης.

Η απάτη αποκαλύφθηκε ύστερα από έρευνα του Τμήματος Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος Θεσσαλονίκης της ΕΛ.ΑΣ., την οποία προκάλεσαν καταγγελίες έξι φερόμενων θυμάτων και αναμένεται να συνεχιστεί το επόμενο διάστημα, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες τα θύματα των δύο ιερομένων είναι πολύ περισσότερα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος