Θεσσαλονίκη: Αντιδράσεις για την ομοφοβική επίθεση στην πλατεία Αριστοτέλους

“Το θέλω μου δεν ήταν να γίνει viral το βίντεο που ανέβασα στο TikTok, το θέλω μου είναι να αρχίσουν να παίρνουν σοβαρά οι γονείς την προεφηβεία και την εφηβεία των παιδιών τους. Είναι τόσο ανησυχητικό και τόσο στενάχωρο όλο αυτό που έγινε… Τα παιδιά σε αυτήν την περίοδο της ζωής τους έχουν πολλές απαιτήσεις, οι γονείς ξεχνούν ότι πρέπει να είναι εκεί, να τα φροντίσουν οι ίδιοι, να τους μάθουν τις υποχρεώσεις τους. Νομίζουν οι γονείς έχουν γεννήσει κάποια “χρυσά αυγά” και ότι θα έρθει μία μέρα που το παιδί θα είναι όπως πρέπει. Όμως μέχρι τότε τα αφήνουν μόνα με τους διαδικτυακούς φίλους, διαδικτυακά παιχνίδια, διαδικτυακές γιαγιάδες, με ξένους ανθρώπους” δήλωσε η Φώτη Μποέχερερ – Αθανασιάδου, μία από τις πιο δημοφιλείς ελληνίδες Tik Tokers, γνωστή ως “Γιαγιά Φώτη” σχολιάζοντας τα αίτια της ομοφοβικής επίθεσης σε δύο άτομα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας το περασμένο Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. “

Τα παιδιά στο σπίτι μεγαλώνουν σαν ξένα, δεν τα μεγαλώνουμε εμείς εξαιτίας των υποχρεώσεων, τους παίρνουμε παιχνίδια για να παίζουν μόνα τους στον υπολογιστή. Αυτό με τρομάζει” τόνισε η ίδια καλώντας τους γονείς να βρουν χρόνο να ασχοληθούν με τα παιδιά τους.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Τσιτιρίδης, μέλος του Solidarity Now τόνισε μεταξύ άλλων ότι συμφωνεί με τα προαναφερθέντα δίνοντας όμως και μία άλλη διάσταση του προβλήματος λέγοντας πως “τα παιδιά αυτά μεγαλώνουν σε μια πόλη χωρίς χώρους για να βρεθούν και να παίξουν, σε μια πόλη όπου στο κέντρο η πλατεία Αριστοτέλους είναι ίσως από τους λίγους χώρους για να συναντηθούν σε αυτήν την ηλικία”. “Πόσα Κέντρα Νεότητας υπάρχουν σήμερα στη Θεσσαλονίκη;” ρώτησε ο ίδιος, θυμίζοντας τα βίντεο που είχαν έρθει στη δημοσιότητα με τις συμμορίες ανηλίκων, τη βία και το μπούλινγκ τους προηγούμενους μήνες σημειώνοντας “πως το πρέπει να γίνει υποχρεωτικό το μάθημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, να δοθεί τρόπος διαφυγής στη νεολαία”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος