Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου: Έκθεση ζωγραφικής για την Εθνική Παλιγγενεσία

Έργα κλασικά, ιμπρεσιονιστικά, ρεαλισμού και αγιογραφίες βυζαντινής τεχνοτροπίας θα παρουσιάζονται για εννέα ημέρες, από την Πέμπτη 21 Μαρτίου έως την Παρασκευή 29 του μήνα, στο θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» (Παρατσίκογλου 1 και Χρυσοστόμου Σμύρνης, Ελευθέριο – Κορδελιό, είσοδος από την οδό Μοναστηρίου 417), στο πλαίσιο έκθεσης ζωγραφικήςαγιογραφίας που συνδιοργανώνουν ο Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου δια της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Εθελοντισμού και ο Σύλλογος Ζωγράφων Θεσσαλονίκης και Βόρειας Ελλάδας.

Η έκθεση είναι αφιερωμένη στην εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 και τα εγκαίνιά της θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 21 Μαρτίου, στις 8:00 το βράδυ. Ομιλητής στην τελετή εγκαινίων θα είναι ο Βασίλειος Πάππας, πρόεδρος της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, ο οποίος θα αναφερθεί στη σημασία και τις αξίες της Εθνικής Παλιγγενεσίας και της Επανάστασης του 1821, που οδήγησαν στη δημιουργία του ελληνικού κράτους.

Ο Σύλλογος Ζωγράφων Θεσσαλονίκης και Βόρειας Ελλάδας ιδρύθηκε το 1985 και αριθμεί σήμερα περίπου 200 μέλη. Στη σαραντάχρονη πορεία του διακρίθηκε για τη συνεχή και ανιδιοτελή παρουσία και προσφορά του στην τέχνη και τον πολιτισμό γενικότερα. Στην έκθεση που συνδιοργανώνει με το Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου, θα παρουσιαστούν τα έργα 70 ζωγράφων – μελών του.

Η έκθεση θα είναι επισκέψιμη τις καθημερινές από τις 9.00 το πρωί έως τις 2:00 το μεσημέρι και από τις 5:00 το απόγευμα μέχρι τις 8:00 το βράδυ. Το Σάββατο 23 Μαρτίου θα είναι ανοιχτή από τις 10:00 το πρωί έως τη 1:00 το μεσημέρι.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος