Το «Κρας» στη Θεσσαλονίκη – Ένα κράνος που διαβάζει τη σκέψη του άλλου

Η θεατρική παράσταση «Κρας» του Ανέστη Ποϊράζη, επέστρεψε στη σκηνή του Θεάτρου Αθήναιον στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για ένα έργο, που απευθύνεται κυρίως σε εφηβικό κοινό, καθώς δύο κορίτσια αποκτούν ένα Κρας το οποίο είναι ένα κράνος που έχει την ιδιότητα να διαβάζει την σκέψη του άλλου, αλλά και να σκέφτεται τι μπορεί να λέει η οικογένεια για αυτόν που το φοράει.

Περισσότερα για την παράσταση το «Κρας» ανέφεραν στην εκπομπή «Μέρα με Χρώμα» της ΕΡΤ3 ο σκηνοθέτης και συγγραφέας, Ανέστης Ποϊράζης και η ηθοποιός Μαρία Ξηρού, τονίζοντας πως το κράνος, που χρησιμοποιείται στην παράσταση το φοράνε η Χλόη και η Μίλυ, δύο έφηβες, που φορώντας το κράνος μπορούν να μπουν στη σκέψη της καθεμίας. Είναι ένα εργαλείο, που μόλις το φοράς μπορείς να ακούσεις την σκέψη του άλλου, να κάνεις πλάκα και γενικότερα να μάθεις τι σκέφτεται ο άλλος για σένα. Έτσι και η Χλόη αποφασίζει να βγει ραντεβού με ένα αγόρι φορώντας το κράνος αλλά θέλει να σκέφτεται και τι λέει η οικογένειά της γι’ αυτό το ραντεβού. Το κοινό ταυτίζεται με την παράσταση καθώς έχει και μία δόση ρομαντισμού στο τέλος, και κάποιοι όταν τελειώνει η παράσταση φεύγουν δακρυσμένοι αναβιώνοντας παρόμοιες καταστάσεις στο παρελθόν, επισήμαναν.

Η παράσταση θα ανέβει στο θέατρο Αθήναιον την Κυριακή 31 Μαρτίου στις 18:00.

Συντελεστές:

Συγγραφέας: Ανέστης Ποϊράζης, Σκηνοθεσία: Ανέστης Ποϊράζης, Μαριάννα Ρούκαλη, Σκηνογραφία: Νίκη Αγγελίδου
Μουσική: Κώστας Μπαλάμης, Χορογραφία: Μαργαρίτα Παναγιώτου, Ερμηνεία: Μαρία Ξηρού, Λίλα Παντελίδου, Μαρία Βαή,, Δημήτρης Μπουζούδης, Παραγωγή: Ω2 ΙΚΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος