Θεσσαλονίκη: Τέσσερις νεαροί επιτέθηκαν και εκβίαζαν ανήλικο αλλοδαπό

Απόπειρα εκβίασης σε βάρος ανήλικου αλλοδαπού εξιχνίασε η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης ταυτοποιώντας τα στοιχεία τεσσάρων εμπλεκομένων στην υπόθεση, οι οποίοι και συνελήφθησαν.

Πρόκειται για νεαρούς Έλληνες, συνομήλικους του παθόντα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για εγκληματική οργάνωση – συμμορία, απόπειρα βαριάς σωματικής βλάβης, απόπειρα εκβίασης και παραβάσεις των Νόμων που αφορούν σε εξαρτησιογόνες ουσίες και στη ρύθμιση θεμάτων για όπλα, πυρομαχικά, εκρηκτικές ύλες, εκρηκτικούς μηχανισμούς και άλλες διατάξεις.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες το μεσημέρι της Δευτέρας 18-09-2023, στην ευρύτερη περιοχή της Θέρμης, προχώρησαν σε ένοπλη επίθεση εναντίον του παθόντα και με χρήση σωματικής βίας τον τραυμάτισαν, ενώ με την απειλή όπλου απαιτούσαν εκβιαστικά την καταβολή επαυξημένου χρηματικού ποσού, ως αποπληρωμή έπειτα από προγενέστερη συναλλαγή ναρκωτικών ουσιών που είχαν. Ο παθών, τότε, είχε μεταβεί σε εφημερεύον νοσηλευτικό ίδρυμα για παροχή πρώτων βοηθειών και αποχώρησε.

Μετά τη σύλληψη των εμπλεκομένων στην υπόθεση ατόμων πρωινές ώρες χθες (04-10-2023), ακολούθησαν έρευνες στα σπίτια τους, όπου βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

· Ενδύματα που τοποθετούν δύο εξ’ αυτών στον τόπο της επίθεσης,

· Δύο αεροβόλα όπλα με εξαρτήματά τους,

· Πλήθος πλαστικών και μεταλλικών σφαιριδίων,

· οκτώ μαχαίρια,

· δύο πτυσσόμενες μεταλλικές ράβδοι,

· αυτοσχέδιες συσκευασίες κάνναβης συνολικού βάρους 187,6 γραμμαρίων,

· δύο τρίφτες κάνναβης,

· τρεις εύχρηστες ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας,

· σπρέι πιπεριού και

· κράνος μηχανής.

ΓΑΔΘ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος