Θεσσαλονίκη: Εγκαινιάστηκαν οι διάδρομοι στίβου στο ΕΑΚ Σταυρούπολης – Θα ανακαινιστούν ακόμα δύο γήπεδα

Παρουσία πλήθους κόσμου και δεκάδων νεαρών αθλητών, εγκαινιάστηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου (13/4) οι διάδρομοι στίβου, που περιβάλλουν το γήπεδο ποδοσφαίρου του ΕΑΚ Σταυρούπολης. Το νέο ταρτάν εγκαινίασαν ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης και ο Δήμαρχος Παύλου Μελά, Δημήτρης Ασλανίδης.

«Η σημερινή είναι ημέρα χαράς για τον Δήμο μας καθώς εγκαινιάζουμε ένα έργο από αυτά που συμβάλλουν στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Η επένδυση στον αθλητισμό για να είναι ουσιαστική πρέπει να συνοδεύεται από ανάλογες υποδομές» τόνισε ο Δήμαρχος Παύλου Μελά από το βήμα της εκδήλωσης.  

Ο κ. Ασλανίδης ανακοίνωσε ότι δρομολογείται η ανακαίνιση ακόμη δύο ανοιχτών γηπέδων (μπάσκετ και βόλεϊ) του ΕΑΚ Σταυρούπολης. «Σε αγαστή συνεργασία με τη Διοίκηση του ΕΑΚ ανακοινώνω ότι αξιοποιούμε δύο εγκαταλελειμμένους ανοιχτούς αθλητικούς χώρους. Με αυτή την πρωτοβουλία μετατρέπουμε τις γερασμένες αυτές υποδομές σε ένα σύγχρονο αθλητικό χώρο για όλους» τόνισε ο Δήμαρχος Παύλου Μελά.

Θεσσαλονίκη: Εγκαινιάστηκαν οι διάδρομοι στίβου στο ΕΑΚ Σταυρούπολης – Θα ανακαινιστούν ακόμα δύο γήπεδα

«Γιατί να μην ονειρευτούμε ότι από τον στίβο μας θα προκύψουν αθλήτριες και αθλήτριες σαν τη Βούλα Πατουλίδου;», είπε ενώ ευχαρίστησε και τον προκάτοχό του, Δημήτρη Δεμουρτζίδη, χωρίς τον οποίο, όπως τόνισε, «δεν θα ήμασταν σήμερα εδώ».

Από τη Δευτέρα, 15 Απριλίου, χιλιάδες κόσμου θα έχουν την ευκαιρία να αθλούνται σε ένα λειτουργικό και φιλόξενο περιβάλλον. Αθλητικά σωματεία θα μπορούν να εκμεταλλευτούν το νέο ταρτάν για τις προπονήσεις των αθλητών τους.

«Επιβάλλεται οι προπονητές, οι παράγοντες, η πολιτεία, όλοι μαζί να βλέπουμε και την άλλη πλευρά του νομίσματος του αθλητισμού. Η μία πλευρά είναι οι αθλητικές επιδόσεις, η συμμετοχή και όλα τα καλά του αθλητισμού. Η άλλη πλευρά είναι αυτό που εκπέμπουν οι αναλλοίωτες αξίες του αθλητισμού, το ευ αγωνίζεσθαι, ο σεβασμός, η αγάπη για τον συνάνθρωπο. Ο αθλητισμός δεν έχει χρώμα, δεν έχει ιδεολογικό πρόσημο. Ο αθλητισμός μας ενώνει και είμαστε όλοι στην ίδια πλευρά» ανέφερε στον χαιρετισμό του ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης.

Το νέο ταρτάν, εκτός από χιλιάδες δημοτών, θα εξυπηρετήσει και τους αθλητές της περιοχής που αγωνίζονται σε συλλόγους και ακαδημίες στίβου, καθώς και τους υποψήφιους μαθητές για το ΤΕΦΑΑ και τις στρατιωτικές σχολές, που έως σήμερα μετακινούνταν για να προετοιμαστούν σε χώρους εκτός δήμου.

Σε δηλώσεις της για την τιμή που της έκανε ο Δήμος Παύλου Μελά για την προσφορά της στον αθλητισμό, η κ. Πατουλίδου επεσήμανε, με αφορμή την κάθοδό της στις ευρωεκλογές της 9ης Μαΐου: «Το ενθύμημα αυτό ευελπιστώ να είναι το πρώτο που θα ομορφύνει ένα γραφείο που ευελπιστώ να δουλέψει για όλους εμάς». «Εγκαινιάζουμε σήμερα το ταρτάν και θα πρέπει να σας πω ότι τέτοιοι χώροι είναι η αντίθεση και η αντίρρησή μας σε κάτι που μπορεί να έχουμε συνηθίσει, την ασχήμια», πρόσθεσε.

Τον αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, κ. Βαρνάβας. Το «παρών» έδωσαν ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης, οι βουλευτές Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, Δημήτρης Κούβελας και Στράτος Σιμόπουλος, ο συντονιστής του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη, Γιάννης Παπαγεωργίου, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Λάζαρος Κυρίζογλου, ο πρόεδρος των ΕΑΚ Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Βιολιτζής, οι αντιπεριφερειάρχες Κεντρικής Μακεδονίας Πάρις Μπίλλιας και Χρήστος Μήττας, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Παύλου Μελά. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης βραβεύτηκε για την προσφορά της στον ελληνικό αθλητισμό η ολυμπιονίκης, Βούλα Πατουλίδου.

Το έργο, προϋπολογισμού 928.000 ευρώ, χρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Το αναδιαμορφωμένο, πλέον, ΕΑΚ Σταυρούπολης θα λειτουργεί με ελεύθερη είσοδο για μαθητές και αθλητές.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Μαυρόπουλος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος