Θεσσαλονίκη: Τα πάντα για το νερό σε ένα συνέδριο στο ΑΠΘ

Το «15ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ελληνικής Υδροτεχνικής Ένωσης» διοργανώνεται στις 2 και 3 Ιουνίου 2022, στο ΚΕΔΕΑ του ΑΠΘ από τη Σχολή Γεωπονίας, Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του ΑΠΘ, η Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ και η Ελληνική Υδροτεχνική Ένωση.

Το αντικείμενο του συνεδρίου περιλαμβάνει όλα σχεδόν τα θέματα που αφορούν στο νερό. Στο συνέδριο θα παρουσιαστούν 120 εργασίες στις ακόλουθες θεματικές ενότητες: «Υπόγεια νερά – Υδρογεωλογία», «Επιφανειακή υδρολογία», «Διαχείριση υδατικών πόρων», «Πλημμύρες-Ξηρασία», «Αρδεύσεις – Εγγειοβελτιωτικά έργα», «Ρευστομηχανική – Υδραυλική», «Ποτάμια Υδραυλική – Διάβρωση – Στερεομεταφορά», «Αστικά υδραυλικά έργα», «Προστασία, Αποκατάσταση και Ολοκληρωμένη Διαχείριση Οικοσυστημάτων και Θαλάσσιου Περιβάλλοντος», «Ποιότητα επιφανειακών και υπογείων υδάτων – Περιβαλλοντική διαχείριση» και «Καλές πρακτικές επίτευξης στόχων βιώσιμης ανάπτυξης στη διαχείριση υδατικών πόρων».

Σκοπός του συνεδρίου είναι η παρουσίαση της βασικής και εφαρμοσμένης έρευνας, καθώς και των τεχνικών εφαρμογών για την ολοκληρωμένη και βιώσιμη διαχείριση των υδατικών πόρων, οι οποίες συνδέονται άμεσα και με την παραγωγή ενέργειας και τροφίμων. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην ανάδειξη εργασιών από νέους επιστήμονες. Στο πλαίσιο αυτό, θα απονεμηθούν βραβεία από την Ε.Υ.Ε σε πτυχιακές και διπλωματικές εργασίες πάνω στα αντικείμενα της επιστήμης του νερού. Θα τιμηθούν, επίσης, επιστήμονες με πολύχρονη και σημαντική προσφορά στα αντικείμενα αυτά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος