Θεσσαλονίκη: Σύσταση για μη κυκλοφορία πολιτών στην κοινότητα Λαγκαδά στις 21/08, λόγω έκτακτων ψεκασμών ακμαιοκτονίας

Ισχυρή σύσταση στους κατοίκους της πόλης του Λαγκαδά (ανατολικό τμήμα) να αποφύγουν οποιαδήποτε κυκλοφορία στην περιοχή τους την προσεχή Δευτέρα 21 Αυγούστου από τις 22.30 και μετά, καθώς θα πραγματοποιηθούν έκτακτοι ψεκασμοί για την καταπολέμηση των κουνουπιών, ύστερα από την εμφάνιση κρούσματος του ιού του Δυτικού Νείλου στην περιοχή, απευθύνει η δημοτική αρχή, μετά από σχετική συνεννόηση με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι επίγειοι ψεκασμοί ακμαιοκτονίας υπέρμικρου όγκου (ULV), που πραγματοποιούνται για τη δραστική μείωση του πληθυσμού των κουνουπιών, με στόχο να αποφευχθεί η μετάδοση μολυσματικών ασθενειών, θα γίνουν στο Ανατολικό τμήμα της πόλης και ειδικότερα ανατολικά των οδών Λαχανά και Δαβάκη. όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση του δήμου.

Σε περίπτωση που κατά τη διάρκεια της δράσης διαπιστωθεί η παρουσία πολίτη στον δρόμο, τότε ο υπεύθυνος είναι υποχρεωμένος να σταματήσει τον ψεκασμό, ώστε αυτός να μην έρθει σε επαφή με το ψεκαστικό υγρό, εξέλιξη που όμως «περιορίζει τη δράση του», όπως σημειώνει χαρακτηριστικά η δημοτική αρχή στην ανακοίνωση. Κατά τη διάρκεια των ψεκασμών οι πολίτες συστήνεται να κλείσουν πόρτες και παράθυρα στα σπίτια τους και να τα διατηρήσουν δροσερά, είτε με τη χρήση ανεμιστήρων, είτε με τη χρήση κλιματιστικών.

Ειδική μέριμνα οφείλεται να δοθεί για όσους πολίτες αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, ενώ συστήνεται οι κάτοικοι να φροντίσουν να μην αφήσουν αντικείμενα οικιακής χρήσης (ρούχα, παιχνίδια), εκτεθειμένα σε εξωτερικό χώρο, αλλά και να μεριμνήσουν για τη μεταφορά οικόσιτων ζώων σε κλειστό χώρο.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος