Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη μετά από επεισοδιακή καταδίωξη άτομο για κλοπή καλωδίων χαλκού

Ένας 41χρονος συνελήφθη τα ξημερώματα του Σαββάτου 9 Μαρτίου, έπειτα από σχετική ενημέρωση του Κέντρου Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης για περίπτωση κλοπής καλωδίων χαλκού στην ευρύτερη περιοχή της Θέρμης. Συγκεκριμένα, ο συλληφθείς από κοινού με 51χρονο συνεργό του που ταυτοποιήθηκε και ένα ακόμη άτομο, αφαίρεσαν δύο κουλούρες από καλώδια παροχής ρεύματος, συνολικού μήκους 45 μέτρων, από δύο υπό κατασκευή καταστήματα.

Στο πλαίσιο αναζητήσεων, εντοπίστηκαν δύο εκ των δραστών να κινούνται με όχημα στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Μουδανιών, οι οποίοι προκειμένου να αποφύγουν τον έλεγχο, ανέπτυξαν ταχύτητα, προχώρησαν σε επικίνδυνους ελιγμούς και επιχείρησαν να εμβολίσουν το υπηρεσιακό αυτοκίνητο. Ακολούθως, το όχημα των δραστών ακινητοποιήθηκε και μετά από πεζή καταδίωξη συνελήφθη ο 41χρονος.

Εντός του οχήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα αφαιρεθέντα καλώδια, πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων, πέντε νάιλον τσουβάλια που περιείχαν καλώδια χαλκού από τα οποία είχε αφαιρεθεί το πλαστικό περίβλημα, καθώς και χαλκοσωλήνες. Τα κλοπιμαία αποδόθηκαν στους νόμιμους κατόχους τους.

ΓΑΔΘ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος