Η κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και η επιστάμενη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οδήγησε στη σύλληψη 71χρονου , σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της Νομοθεσίας που αφορά σε «Κύρωση κώδικα νομοθεσίας για την Προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς».
Ειδικότερα, πρωινές ώρες χθες (22-09-2023) πραγματοποιήθηκε οργανωμένη επιχείρηση σε περιοχή της Ξάνθης, κατά την οποία διενεργήθηκε έρευνα στο σπίτι του συλληφθέντα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα χάλκινο δακτυλίδι που χρονολογείται στους υστεροβυζαντινούς – μεταβυζαντινούς χρόνους (1204-1830), το οποίο εμπίπτει στις προστατευτικές διατάξεις του Νόμου που αφορά στην «Κύρωση Κώδικα νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς», σύμφωνα με γνωμάτευση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ξάνθης.
Επιπλέον, βρέθηκαν αργυρό νόμισμα βυζαντινών χρόνων, χάλκινο νόμισμα μεταβυζαντινών χρόνων, μεγάλο χάλκινο μετάλλιο, διαβρωμένο χάλκινο νόμισμα μικρών διαστάσεων, τα οποία χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης, σύμφωνα με γνωμάτευση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ξάνθης.
Τέλος, κατασχέθηκαν πλήθος εγγράφων και χαρτών, όπου απεικονίζονται τοποθεσίες και σημεία αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, δύο ανιχνευτές μετάλλων και βιβλία που αφορούν αρχαία νομίσματα.
ΓΑΔΘ
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος