Κάλεσμα κάνει η ΓΣΕΕ και το ΕΚΘ προς εργαζόμενους, συνταξιούχους, άνεργους, φοιτητές να συμμετέχουν μαζικά στο Αγωνιστικό Συλλαλητήριο και την πορεία που θα ακολουθήσει με αφορμή την 90η ΔΕΘ. Το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 5 Σεπτεμβρίου και η συγκέντρωση έχει οριστεί για τις 18.00 στο άγαλμα Βενιζέλου.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση: «Πάνω από τους μισούς εργαζόμενους πάσχουν από εξουθένωση και καταπόνηση, το 40% υποχρεώνεται σε απλήρωτη υπερωριακή εργασία και οι πιεστικές συνθήκες έχουν πλέον καταγεγραμμένη επίπτωση στη σωματική και στην ψυχική υγεία των εργαζόμενων, ενώ τα εργατικά ατυχήματα και δυστυχήματα πολλαπλασιάζονται. Οι εργαζόμενοι δεν είναι αριθμοί, είναι άνθρωποι! Απαιτούμε: Λιγότερο χρόνο εργασίας, καλύτερη ποιότητα ζωής. Αγωνιζόμαστε για: Περισσότερες και καλύτερες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, λιγότερο χρόνο εργασίας, ποιοτικό χρόνο για ζωή.
Διεκδικούμε μείωση ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής, επαναφορά της ΕΓΣΣΕ, αντιμετώπιση του υψηλού στεγαστικού κόστους, πάταξη της αισχροκέρδειας, Υγεία και Ασφάλεια, πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και διαβίωσης».
Για την 5η Σεπτεμβρίου 2026, ανήμερα του συλλαλητηρίου, η Διοίκηση του ΕΚΘ έχει πάρει απόφαση προκήρυξης 24ωρης απεργίας στο νομό Θεσσαλονίκης
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος