Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση υπεράσπισης της ΒΙΟΜΕ στην Καμάρα

Πορεία υπεράσπισης της ΒΙΟΜΕ διοργανώνουν σήμερα 11 Φεβρουαρίου οι εργαζόμενοι του αυτοδιαχειριζόμενου εγχειρήματος και η πρωτοβουλία αλληλεγγύης στη ΒΙΟΜΕ, ενώ σε αυτήν καλούν πλήθος συλλογικοτήτων με σύνθημα: «Θέλουν να σκοτώσουν τη ΒΙΟΜΕ. Δεν θα τους αφήσουμε!».

Οι τελευταίες εξελίξεις, με την πώληση του οικοπέδου που βρίσκεται το εργοστάσιο σε ξένο fund, θέτουν το εγχείρημα σε μεγάλο κίνδυνο, κάτι που οι εργαζόμενοι αλλά και οι αλληλέγγυοι-ες τόσα χρόνια στο εγχείρημα δεν προτίθενται να το επιτρέψουν.

Οι εργαζόμενοι της ΒΙΟΜΕ δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τη λειτουργία του εργοστασίου. Όπως έχουν επισημάνει, θα συνεχίσουν να παράγουν στους χώρους του εργοστασίου, ακόμα και αν το κεφάλαιο και το κράτος στείλουν τα ΜΑΤ για να τους σταματήσουν. Το ίδιο δηλώνουν και οι αλληλέγγυοι που εδώ και χρόνια έχουν στηρίξει ποικιλοτρόπως το εγχείρημα.

Στο πλαίσιο των δράσεων που αφορούν την περιφρούρηση της λειτουργίας του εγχειρήματος, η συνέλευση αλληλεγγύης αποφάσισε τη διοργάνωση πορείας στο κέντρο της πόλης, το Σάββατο 11/2 στις 12:00 το μεσημέρι στην πλατεία της Καμάρας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος