Θεσσαλονίκη: Σχέδιο κυκλοφοριακής αποσυμφόρησης κατά τη διάρκεια της 30ης Agrotica

Τέσσερις χώρους δωρεάν προσωρινής στάθμευσης, μισθωμένα λεωφορεία, αλλά και δύο γερανούς στην περιφερειακή οδό, «επιστρατεύει» η ΔΕΘ-Helexpo AE για την εύρυθμη λειτουργία του κυκλοφοριακού στην πόλη της Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια της 30ής Διεθνούς Έκθεσης AGROTICA, η οποία προσελκύει εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες σε λίγες ημέρες.

Στόχος του σχετικού συντονισμένου σχεδίου, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, είναι να προληφθούν φαινόμενα κυκλοφοριακού φόρτου στους βασικούς οδικούς άξονες της Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια της μεγάλης αυτής διοργάνωσης, με δεδομένη και την ήδη επιβαρυμένη κατάσταση στην πόλη.

Αναλυτικότερα, στους επισκέπτες της έκθεσης θα διατεθούν τέσσερις χώροι δωρεάν προσωρινής στάθμευσης σε διαφορετικά σημεία στις εισόδους της πόλης, οι οποίοι θα είναι ανοιχτοί κατά τη διάρκεια του τετραημέρου της AGROTICA (1-4 Φεβρουαρίου) από τις 9.30 έως τις 21.30 και θα λειτουργούν ως σταθμοί μετεπιβίβασης προς το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Οι τέσσερις αυτοί χώροι βρίσκονται στον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης (είσοδος-έξοδος από την Πύλη 11, οδός 26ης Οκτωβρίου), στη συμβολή των οδών Ι.Κωλέττη και Παλαιού Σταθμού (απέναντι από το εκπτωτικό εμπορικό κέντρο), στο πρώην Στρατόπεδο Καρατάσιου του δήμου Παύλου Μελά και στη Θερμοκοιτίδα Τεχνόπολις στη Θέρμη.

Κάθε 30 λεπτά λεωφορεία μισθωμένα από τη ΔΕΘ-HELEXPO θα πραγματοποιούν δρομολόγια από και προς το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Το σημείο υποδοχής των λεωφορείων θα είναι μπροστά από το κτίριο Διοίκησης της ΔΕΘ-HELEXPO, επί της οδού Εγνατία. Την Πέμπτη, την Παρασκευή και την Κυριακή, οπότε η AGROTICA κλείνει στις 19:00, το τελευταίο δρομολόγιο αναχώρησης από την έκθεση προς τους χώρους προσωρινής στάθμευσης θα είναι προγραμματισμένο για τις 20:00, ενώ το Σάββατο, οπότε η έκθεση κλείνει στις 20:00, το τελευταίο δρομολόγιο αναχώρησης θα είναι προγραμματισμένο για τις 21:00.

Σχετικό έντυπο ενημερωτικό υλικό θα διανέμεται από επιλεγμένα σημεία, ενώ σχετικές σημάνσεις θα υπάρξουν στους σταθμούς διοδίων της Εγνατίας Οδού. Στα ενημερωτικά φυλλάδια θα υπάρχει qr code το οποίο οι επισκέπτες της AGROTICA θα μπορούν να σκανάρουν και θα κατευθύνονται σε τέσσερις διαφορετικούς συνδέσμους, έναν για τον κάθε χώρο στάθμευσης, ώστε να έχουν πρόσβαση σε περισσότερες πληροφορίες, αλλά και σε έναν χάρτη που θα τους οδηγεί στον προορισμό τους.

Επίσης, έχουν διαμορφωθεί ειδικοί χώροι στάθμευσης των αυτοκινήτων των εκθετών στην περιοχή πέριξ του Εκθεσιακού Κέντρου.

Πέραν όμως του σχεδιασμού για την πρόληψη κυκλοφοριακών προβλημάτων κατά τη διάρκεια της AGROTICA στο κέντρο της πόλης, η ΔΕΘ-HELEXPO εδώ και μία εβδομάδα έχει φροντίσει να συμβάλλει στην εκτόνωση τυχόν κυκλοφοριακών δυσκολιών και στην Περιφερειακή Οδό, που είναι ήδη επιβαρημένη εξαιτίας των εργασιών για το έργο του FlyOver.

Ειδικότερα, και με δεδομένο ότι εδώ και μία εβδομάδα οι εκθέτες της AGROTICA έχουν αρχίσει να καταφθάνουν στη Θεσσαλονίκη με τα βαρέα οχήματά τους, η ΔΕΘ-HELEXPO μίσθωσε δύο γερανούς με πλατφόρμες, ώστε να βρίσκονται επιτόπου και να σπεύδουν σε περιπτώσεις μηχανικών βλαβών των βαρέων οχημάτων που μπορεί να παρακωλύσουν την κίνηση. Μάλιστα, ο εκθεσιακός φορέας επέκτεινε αυτή την ενέργεια και σε βαρέα οχήματα που δεν έχουν σχέση με την AGROTICA. Η δράση των δύο γερανών θα συνεχιστεί καθόλη τη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας και βέβαια και την επόμενη εβδομάδα, οπότε θα αποχωρήσουν τα μηχανήματα από το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

«Η προετοιμασία για την υποδοχή των εκθεμάτων έγινε φέτος νωρίτερα από τις προηγούμενες διοργανώσεις, ενώ και η αποχώρησή τους μετά το τέλος της έκθεσης θα γίνεται σταδιακά. Αξίζει να αναφερθεί πως το Σαββατοκύριακο 27-28 Ιανουαρίου 2024 εισήλθε στο Εκθεσιακό Κέντρο το 85% των μηχανημάτων που παρουσιάζονται στην AGROTICA» υπογραμμίζεται σε σημερινή ανακοίνωση της διοργανώτριας ΔΕΘ-HELEXPO, η οποία ευχαριστεί για τη βοήθειά τους τον δήμο Θεσσαλονίκης, τον δήμο Παύλου Μελά, την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης και τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, το Λιμενικό Σώμα, την Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, την ΟΛΘ ΑΕ, την Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης, την Εγνατία Οδό ΑΕ, τα Electra Hotels, καθώς και τα parking πέριξ του Εκθεσιακού Κέντρου, της ΧΑΝΘ και του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης.

ΑΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος