Θεσσαλονίκη: Στο Αυτόφωρο οι 49 συλληφθέντες από την αστυνομική επιχείρηση στη ΣΘΕ του ΑΠΘ – Ασκήθηκαν διώξεις εις βάρος τους

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν σήμερα (17/3) οι 49 συλληφθέντες από τη χθεσινή (16/3) επιχείρηση της Αστυνομίας στη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ. Εις βάρος τους ασκήθηκαν διώξεις για σοβαρή διατάραξη λειτουργίας νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου (Πανεπιστήμιο) ενώ οι 48 διώκονται επιπλέον για απείθεια καθώς αρνήθηκαν να δώσουν αποτυπώματα. Ο εισαγγελέας τους παρέπεμψε να δικαστούν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο αύριο.

Οι συλληφθέντες είναι 30 άνδρες και 19 γυναίκες, με τους δέκα να έχουν απασχολήσει τις αρχές για παρόμοια αδικήματα στο παρελθόν. Από το σύνολο των 49 συλληφθέντων, οι 39 είναι φοιτητές.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης της ΕΛ.ΑΣ. εντοπίστηκαν μεταξύ άλλων στους χώρους του Πανεπιστημίου κοντάρια, πυροτεχνικές κατασκευές, βαριοπούλα, κράνη και χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Στον εξωτερικό χώρο του Δικαστικού Μεγάρου της Θεσσαλονίκης πραγματοποιείται αυτή την ώρα συγκέντρωση διαμαρτυρίας αλλά και συμπαράστασης στους συλληφθέντες.

Ρεπορτάζ: Έλενα Αποστολίδου, Γιώργος Γεραφέντης

Διαβάστε επίσης:

Χ. Φείδας για την αστυνομική επιχείρηση στη ΣΘΕ «Η πολιτεία οφείλει να διαφυλάσσει τη δημόσια περιουσία από καταστροφές»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος