Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα εννέα άτομα μετά από καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία- 9 διαφορετικές υποθέσεις σε ένα 24ωρο

Σύνοψη
  • 57χρονος απειλούσε τη 17χρονη κόρη του να διακόψει την εγκυμοσύνη της
  • Πέντε διαφορετικές υποθέσεις-καταγγελίες για απειλές, εξύβριση, ενδοοικογενειακή απειλή και εξύβριση

Εννέα συλλήψεις για ενδοοικογενειακή βία είχαμε σε ένα 24ωρο στη Θεσσαλονίκη. Όλοι οι συλληφθέντες είναι άντρες 25 έως 57 χρόνων, οι οποίοι οδηγήθηκαν πριν από λίγο εδώ στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης, που το πιθανότερο είναι να τους παραπέμψει στο αυτόφωρο.

Πέντε περιπτώσεις είναι για απειλές, εξύβριση, ενδοοικογενειακή απειλή και εξύβριση. Τέσσερις είναι για περιπτώσεις ξυλοδαρμών, μεταξύ των οποίων και αυτή του 57χρονου στη Νεάπολη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι στη μία περίπτωση ένας 51χρονος στρατιωτικός, ο οποίος κατηγορείται ότι κλείδωσε έξω από το σπίτι τη σύζυγό του και την απείλησε.

57χρονος απειλούσε τη 17χρονη κόρη του να διακόψει την εγκυμοσύνη της

Ένας 57χρονος συνελήφθη καθώς καταγγέλθηκε από την εν διαστάσει σύζυγό του και την ανήλικη κόρη του 17 χρόνων, η οποία είναι και έγκυος, ότι έρχεται από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη για να την υποβάλει σε άμβλωση. Στην καταγγελία προχώρησε η ανήλικη μαζί με την μητέρα της και εν διαστάσει σύζυγο του 57χρονου, όταν χθες το πρωί πέρασαν την είσοδο του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου. Εις βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ενδοοικογενειακή απειλή και παραπέμφθηκε να δικαστεί με την αυτόφωρη διαδικασία στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

Άλλες περιπτώσεις είναι ένας 42χρονος, ο οποίος κατηγορείται ότι έπιασε από τα μαλλιά τη σύζυγό του και την έριξε στο έδαφος και ένας 40χρονος, ο οποίος χτύπησε με γροθιές τη σύζυγό του και την έπιασε από τα μαλλιά και τη χτύπησε σε έναν τοίχο.

Δυστυχώς όμως, άλλες 9 υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας είναι προγραμματισμένες να δικαστούν στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο στη Θεσσαλονίκη στα τακτικά πινάκια, ενώ είναι άγνωστο πόσες ακόμη υποθέσεις θα δικαστούν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο και έχουν αναβληθεί από τις προηγούμενες ημέρες.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΝΤΟΥΡΗΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος