Τις εγκαταστάσεις του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος (ΔΙΠΑΕ) στην Πανεπιστημιούπολη της Θέρμης επισκέφθηκε σήμερα ο Πρέσβης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Ελλάδα Andreas Kindl, μαζί με την Γενική Πρόξενο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη Monika Frank και τη Σύμβουλο Πολιτισμού και Τύπου της Πρεσβείας Siyuan He.

Κατά τη συνάντηση που είχαν με τον Πρύτανη του ΔΙΠΑΕ Καθηγητή Σταμάτη Αγγελόπουλο παρουσιάστηκαν τα προγράμματα σπουδών του ακαδημαϊκού ιδρύματος, οι συνεργασίες που έχει αναπτύξει το Πανεπιστήμιο με Πανεπιστήμια της Γερμανίας και οι δράσεις διεθνοποίησης που αναπτύσσονται. Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε και στις δυνατότητες αξιοποίησης της διασύνδεσης του ΔΙΠΑΕ με επιχειρήσεις της Γερμανίας για την εισδοχή φοιτητών και αποφοίτων στο πλαίσιο της πρακτικής άσκησης.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του ΔΙΠΑΕ, ο κ. Kindl έδειξε έντονο ενδιαφέρον για την ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ του ΔΙΠΑΕ και Πανεπιστημίων της Γερμανίας καθώς και για τη δημιουργία συνεργιών στο πλαίσιο του ERASMUS. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν και οι προοπτικές συνεργασίας, με στόχο την αύξηση των Γερμανών φοιτητών στα αγγλόφωνα μεταπτυχιακά προγράμματα του ΔΙΠΑΕ.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος