Θεσσαλονίκη: Στην Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ.-λόγω καιρού-το γκαλά όπερας«100 χρόνια Μαρία Κάλλας»

Λόγω της αλλαγής των καιρικών συνθηκών με βροχή σήμερα Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου, η εκδήλωση που διοργανώνει η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, για τα 100 χρόνια από τη γέννηση της Μαρίας Κάλλας, θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα τελετών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου και όχι στην πλατεία Αριστοτέλους, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί, ίδια ημέρα και ώρα, στην Αίθουσα Τελετών Α.Π.Θ., με δωρεάν είσοδο για το κοινό, με δελτία εισόδου που θα μπορούν όλοι να προμηθευτούν από τις 9:00 τη Δευτέρα το πρωί, μέσα από την ιστοσελίδα της Κ.Ο.Θ. (www.tsso.gr) και φυσικά από την είσοδο του χώρου, πριν την έναρξη.

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης τιμούν τα 100 χρόνια από τη γέννηση της Μαρίας Κάλλας, με μία ανοιχτή συναυλία για το κοινό. Η επέτειος αυτή γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο με πλήθος δράσεων, ενώ έχει ενταχθεί και στον κατάλογο συνεορτασμού επετείων και της Unesco, για το 2023.
Σύμφωνα με τον καλλιτεχνικό διευθυντή της ΚΟΘ, Σίμο Παπάνα, οι φίλοι της μουσικής θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα πλούσιο γκαλά όπερας, με εκλεκτούς καλεσμένους, όπως η κορυφαία Ελληνίδα υψίφωνος Μυρτώ Παπαθανασίου που έχει εμφανιστεί στα μεγαλύτερα λυρικά θέατρα του κόσμου και έχει τιμηθεί με το βραβείο «Μαρία Κάλλας- Βest Debut Artist of the Year», καθώς και ο σπουδαίος Έλληνας αρχιμουσικός Λουκάς Καρυτινός, σημερινός Διευθυντής της Κ.Ο.Α. και ένας από τους πλέον εξειδικευμένους Έλληνες μαέστρους στο οπερατικό ρεπερτόριο.


Το βραβείο “Μαρία Κάλλας” απονεμήθηκε φέτος στη Μιμή Ντενίση στο Μονακό, για την προσφορά της στην τέχνη, αλλά και για τη διεθνή καριέρα που κάνει με την ταινία “Σμύρνη μου αγαπημένη”. Όπως τόνισε η ίδια, πρόκειται για ένα από τα πιο συγκινητικά βραβεία που έλαβε στην μακρόχρονη πορεία της.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος