Θεσσαλονίκη: Σημαντική βελτίωση στην κατάσταση της υγείας της 43χρονης που νοσηλεύεται μετά από δάγκωμα οχιάς

Σημαντική βελτίωση παρουσιάζει η κατάσταση της υγείας της 43χρονης, η οποία νοσηλεύεται στην Α’ ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου μετά από δάγκωμα οχιάς, που δέχτηκε την περασμένη Παρασκευή, σε σχολείο της Θεσσαλονίκης. Η ασθενής συνεχίζει να υποστηρίζεται αναπνευστικά και αιμοδυναμικά και βρίσκεται υπό στενή παρακολούθηση.

Υπενθυμίζεται πως η 43χρονη κλήθηκε να απομακρύνει οχιά που εντοπίστηκε στο 30ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης και στην προσπάθειά της να την απομακρύνει δέχτηκε δήγμα από το φίδι. Αρχικά κατέφθασαν στο σχολείο δύο μοτοσικλετιστές του ΕΚΑΒ και στη συνέχεια έσπευσε ασθενοφόρο, ο γιατρός του οποίου, λόγω της επιδείνωσης που παρουσίασε, προχώρησε στη διασωλήνωσή της.

Ο Στέλιος Γερωνυμάκης ιδρυτής της ομάδας διάσωσης και υπεράσπισης ζώων δείχνει τον εξοπλισμό που χρησιμοποιούν οι εθελοντές όταν καλούνται για να απομακρύνουν ένα φίδι από τον αστικό ιστό. Το σημαντικότερο όμως όπως τονίζει είναι η κατάλληλη εκπαίδευση για την ασφάλεια τόσο τη δική τους όσο και του ζώου. Στην περίπτωση της 43χρονης εθελόντριας που δίνει τη μάχη της στη ΜΕΘ του Παπανικολάου καταλυτικός παράγοντας ήταν το αναφυλακτικό σοκ που προκάλεσε του δάγκωμα της οχιάς όταν κλήθηκε για να την απομακρύνει από το 30ο γυμνάσιο Θεσσαλονίκης.

Απαραίτητο είναι να γνωρίζουμε τα βασικά βήματα σε περίπτωση που αντιληφθούμε φίδι στο χώρο μας. Ερπετολόγοι και εθελοντές επισημαίνουν την ανάγκη δημιουργίας και στη χώρα μας ενός αρμόδιου φορέα με εκπαιδευμένο προσωπικό που μπορεί να επιληφθεί ανάλογων περιστατικών.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος