Θεσσαλονίκη: Σε κλίμα συγκίνησης το Αρχιερατικό Μνημόσυνο για τα 57 θύματα των Τεμπών

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε το βράδυ της Παρασκευής, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Αρχιερατικό Μνημόσυνο για τους 57 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών πριν από δύο χρόνια.

Οι Ιερές Ακολουθίες τελέστηκαν στον ιερό ναό των αγίων Τριών Ιεραρχών της Α΄ Φοιτητικής Εστίας, στον 8ο όροφο, στις οποίες προεξήρχε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος.

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης απηύθυνε προς το εκκλησίασμα τους φίλους και τις οικογένειες των θυμάτων «λόγο πατρικό και παρηγορητικό με αναστάσιμο χαρακτήρα, τονίζοντας στο ποίμνιο την ελπίδα της Αναστάσεως».

Συγκινητική ήταν η προσέλευση φοιτητών, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολής, «ορισμένοι από τους οποίους έχασαν εκείνη τη νύχτα τους αγαπημένους τους συμφοιτητές, εμφανώς συγκινημένοι έψαλαν μαζί με τον κλήρο και τον βυζαντινό χορό το ”αιωνία η μνήμη αυτών”».

Ο Μητροπολίτης ευχαρίστησε τον υπεύθυνο ιερέα του παρεκκλησίου, π. Νικόλαο Στόκα για την ποιμαντική μέριμνα που επιδεικνύει μαζί με τους συνεργάτες του, οι οποίοι με προθυμία διακονούν στο πανεπιστήμιο. Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Φιλόθεος ευχαρίστησε και την Αντιπρυτάνισσα Διοικητικών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας Αν. Καθηγήτρια Στέλλα Λάββα, η οποία υποστηρίζει από την θέση της, την ομαλή λειτουργία του παρεκκλησίου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος