Θεσσαλονίκη: Σάρωσαν στους δήμους τους Σ. Δανιηλίδης και Θ. Παπαδόπουλος: “Ταιριάζουν οι ψυχές και τα μυαλά μας”

Την επανεκλογή τους για τρίτη, τέταρτη ή και όγδοη θητεία, κέρδισαν πολλοί δήμαρχοι από την πρώτη Κυριακή, πετυχαίνοντας μάλιστα συντριπτικό ποσοστό έναντι των αντιπάλων τους.

“Πρωταθλητής” αναδείχθηκε για μία ακόμη φορά ο Σίμος Δανιηλίδης, ο οποίος εκλέχθηκε για 8η φορά στον Δήμο Νεάπολης-Συκεών με ποσοστό 78,8%. Εκλέγεται συνεχώς από το 1994.

Όπως είπε στην ΕΡΤ, τον συγκινεί βαθύτατα η εμπιστοσύνη του κόσμου που τον τιμά με την ψήφο του εδώ και τρεις δεκαετίες, ενώ σε ό,τι αφορά τα χαρακτηριστικά του καλού δημάρχου, είπε ότι είναι αυτός που ερωτεύεται την αυτοδιοίκηση και δεν λοξοκοιτάει, έχει όραμα, διεκδικεί το αδύνατο και το μεγάλο, έχει ανοιχτά μυαλά, συνεχίζει να μαθαίνει και να ενημερώνεται, ενώ αποκάλυψε ότι ο ίδιος έχει ως πρότυπο τους Σκανδιναβικούς δήμους στα κοινωνικοπρονοιακά και αυτό προσπαθεί να εφαρμόσει.

Η νίκη του Σίμου Δανιηλίδη στις χθεσινές εκλογές, του χάρισε επιπλέον ένα… πανελλήνιο ρεκόρ, καθώς είναι ο μοναδικός δήμαρχος που εκλέγεται για 8η συνεχή φορά από τους συνδημότες του.

Η πρώτη ήταν το μακρινό 1994 όταν ανέλαβε τα ηνία του τότε δήμου Συκεών και από το 2011 συνέχισε στον Καλλικρατικό δήμο Νεάπολης-Συκεών.

Το ίδιο και ο δήμαρχος Θέρμης, Θόδωρος Παπαδόπουλος που πέτυχε έβδομη θητεία με το υψηλότερο ποσοστό που έλαβε ποτέ. “Είμαστε αφιερωμένοι στον τόπο μας” είπε ο κ. Παπαδόπουλος, προσθέτοντας ότι οι στόχοι μεταβάλλονται συνεχώς, ενώ ο δήμαρχος έχει την υποχρέωση να επιλέγει τους συνεργάτες του και να καθοδηγεί. Όπως τόνισε, το εκλογικό αποτέλεσμα τον γεμίζει τεράστια ευθύνη για να συνεχίσει και να υλοποιήσει ό,τι έχει υποσχεθεί.

Όσο για την προσωπική φιλία που δένει τους δυο τους… ο κ. Δανιηλίδης τόνισε πως “ταιριάζουν οι ψυχές και τα μυαλά μας”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος