Θεσσαλονίκη: Ραγίζουν καρδιές στο τελευταίο αντίο στον Αλέξανδρο Νικολαΐδη

Στη γειτονιά που γεννήθηκε, μεγάλωσε και διατηρούσε γυμναστήριο άνθρωποι που τον γνώρισαν ως φίλο, γείτονα ή δάσκαλο αφήνουν από χθες λίγα λουλούδια και ανάβουν ένα κερί στη μνήμη τουΑλέξανδρου Νικολαΐδη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 42 ετών, έπειτα από σκληρή μάχη με τον καρκίνο.

Στις 4 η ώρα το απόγευμα, συγγενείς, φίλοι, συνοδοιπόροι και συναγωνιστές του αλλά και άνθρωποι που δεν του έσφιξαν ποτέ το χέρι, θα βρεθούν στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Τιμίου Προδρόμου Νεαπόλεως Θεσσαλονίκης για να πουν το τελευταίο αντίο στον δύο φορές αργυρό ολυμπιονίκη και αναπληρωτή εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Δύο χρόνια δεν είπα ποτέ “Γιατί σε εμένα”; Δεν υπάρχει πιο εγωιστική σκέψη από αυτή. Έγραψε ο ίδιος βαδίζοντας προς το τέλος του. Αυτό το «γιατί» ωστόσο, φορτωμένο παράπονο αλλά και θυμό, βρίσκεται από χθες στο μυαλό όσων τον γνώρισαν, μαζί με την οδύνη και τη θλίψη.

H Περιφερειακή Ένωση των 38 Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, τιμώντας τη μνήμη του Αλέξανδρου Νικολαϊδη, αποφάσισε ομόφωνα ως ελαχιστότατη ένδειξη αναγνώρισης της μεγάλης αθλητικής προσφοράς του στο έθνος, να καλύψει τα έξοδα της κηδείας του.

Με ανάρτηση του ο Δήμαρχος Παύλου Μελά, Δημήτρης Δεμουρτζίδης, εξέφρασε τη θλίψη του για την μεγάλη αυτή απώλεια.

“Ο Ολυμπιονίκης του αθλητισμού και της ζωής, ο συμπολίτης μας Αλέξανδρος Νικολαΐδης δεν βρίσκεται πια ανάμεσά μας. Ο πρόωρος χαμός του μας πλημμυρίζει θλίψη, αλλά και περηφάνια γιατί ο τεράστιος αθλητής που διένυσε μια ζωή γεμάτη αγώνες, έφυγε με ψηλά το κεφάλι και έστειλε τα πιο δυνατά μηνύματα ανθρωπιάς, αγώνα, αξιοπρέπειας και ελπίδας προς όλες τις κατευθύνσεις.

Μας συγκλονίζει με την τελευταία του επιθυμία να βγουν τα μετάλλιά του σε δημοπρασία και να δοθεί το ποσό που θα συγκεντρωθεί, σε δομές για τα παιδιά που θα επιλέξουν οι οικείοι του.

Στο κλειστό γυμναστήριο της Πολίχνης που φέρει το όνομά του, σε μια αθλητική κυψέλη για τη νεολαία μας και για τους μεγαλύτερους, κατοίκους και επισκέπτες του Δήμου Παύλου Μελά, ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης θα μνημονεύεται ως ένα λαμπρό παράδειγμα ανθρώπου που έδινε τον καλύτερό του εαυτό καθημερινά για να γίνει ολυμπιονίκης της δικής του ζωής και ταυτόχρονα να προσφέρει στον αγώνα για έναν καλύτερο κόσμο.

Ως Δήμαρχος Παύλου Μελά εκφράζω τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του”.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΕΩΡΓΙΑ ΛΟΤΣΟΠΟΥΛΟΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος