Θεσσαλονίκη: Ψυχαγωγία και ενσυναίσθηση στην ετήσια γιορτή του Ιατρικού Συλλόγου

Έναν ξεχωριστό διπλό χαρακτήρα είχε και φέτος η ετήσια γιορτή, για τα παιδιά των μελών του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, τόσο ψυχαγωγικό όσο και εκπαιδευτικό, για μία ανοιχτή κοινωνία, χωρίς διακρίσεις με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα. 

Οι μαθητές, κυρίως του δημοτικού, έμαθαν για «Το όνειρο του Τόνυ» στο ΟΛΥΜΠΙΟΝ από την παιδική σκηνή του Νέου Θεάτρου Θεσσαλονίκης. Το έργο βασίζεται στα δύο ομώνυμα βιβλία του παραολυμπιονίκη κολύμβησης Αντώνη Τσαπατάκη και της εκπαιδευτικού Έλενας Θωίδου και αφορά στη φιλία, τη διαφορετικότητα, το bullying (σχολικό εκφοβισμό) την ισότητα, την αποδοχή του εαυτού μας και τον αλληλοσεβασμό. 

Οι μικροί θεατές καταχειροκρότησαν τους συντελεστές της παράστασης και τον Τόνυ που ύστερα από ένα ατύχημα βρέθηκε σε αναπηρικό αμαξίδιο. Το όνειρό του είναι να καταφέρει να περπατήσει ξανά, αρχίζοντας ένα ταξίδι αυτογνωσίας μέσα από το οποίο έρχεται αντιμέτωπος με τους φόβους τους. Θα συνειδητοποιήσει πώς η πραγματική ευτυχία κρύβεται στις επιλογές μας και το ατύχημά του ήταν μάλλον… ευτύχημα καθώς αντάλλαξε τη «δύναμη του περπατώ» με την «υπερδύναμη» να βοηθά άλλους να περπατούν, μεταφορικά και κυριολεκτικά.

  Ο πρόεδρος του ΙΣΘ Νίκος Νίτσας, ευχαρίστησε και συνεχάρη τον συγγραφέα και παραολυμπιονίκη, τον οποίο ο σύλλογος βράβευσε για τη γενικότερη προσφορά του στην κοινωνία και στη διαμόρφωση ενός καλύτερου μέλλοντος για μικρούς και μεγάλους. Ο κ. Τσαπατάκης και οι συντελεστές της παράστασης έλαβαν τα συγχαρητήρια και του Γενικού Γραμματέα του ΙΣΘ Νικόλαου Μπάτζιου, του αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα του ΙΣΘ Χρήστου Μπάκα και της Ειδικού Γραμματέα Ιατρών του ΕΣΥ στον ΙΣΘ, Ελπίδας Χοχλιούρου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος