Θεσσαλονίκη: Μικροεπεισόδια αστυνομίας – αντεξουσιαστών και μετά το τέλος της πορείας

Νέος κύκλος μικροεπεισοδίων σημειώθηκε μετά την κατάληξη της πορείας χιλιάδων πολιτών για την τραγωδία στα Τέμπη στο ΥΜΑΘ. Άτομα με κουκούλες επιτέθηκαν προς το Υπουργείο πετώντας πέτρες και στη συνέχεια έριξαν κάδους απορριμμάτων στη μέση της Αγίου Δημητρίου.

Λίγο νωρίτερα, επεισόδια μεταξύ αντεξουσιαστών και αστυνομίας σημειώθηκαν και στο ύψος του Σιδηροδρομικού Σταθμού Θεσσαλονίκης όπου έγιναν ρίψεις αντικειμένων προς διμοιρία των ΜΑΤ και χρησιμοποιήθηκαν χημικά. Η πορεία διασπάστηκε και ακινητοποιήθηκε για λίγη ώρα στο σημείο.

Θεσσαλονίκη: Μικροεπεισόδια αστυνομίας –  αντεξουσιαστών και μετά το τέλος της πορείας

Πλήθος κόσμου, πάνω από 10.000 άτομα, είχε κατακλύσει τον άξονα της Αριστοτέλους από το άγαλμα Βενιζέλου , συμμετέχοντας στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, για την τραγωδία στα Τέμπη, μετά το απεργιακό κάλεσμα των εργατικών σωματείων, μέσω του εργατικού κέντρου.

Οι διαδηλωτές κατέβηκαν στους δρόμους για να ζητήσουν ασφάλεια στους σιδηρόδρομους και απόδοση ευθυνών για το τραγικό δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους. Ανήρτησαν δεκάδες πανό, ενώ σημαίες από εργατικά σωματεία, συνδικάτα και συλλόγους ανεμίζουν. Από μαθητές και φοιτητές ακούγονται τα συνθήματα: “Ποτέ ξανά!” και “‘Οταν φτάσεις πάρε με”.

Κατά την έναρξη της πορείας των αντιεξουσιαστών και των συλλογικοτήτων προκλήθηκε μικροένταση, την ώρα που οι συμμετέχοντες σε αυτή περνούσαν από τη συμβολή των οδών Εγνατίας και Μητροπολίτου Γενναδίου. Άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, αποκόπηκαν από την πορεία και προκάλεσαν φθορές σε κάμερα ασφαλείας υποκαταστήματος τράπεζας, καθώς και στη τζαμαρία παρακείμενου ξενοδοχείου, ενώ έγραψαν και συνθήματα.

Λόγω των κινητοποιήσεων, έχουν γίνει κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από την Τροχαία Θεσσαλονίκης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος