Θεσσαλονίκη: Πίεση στις εφημερίες λόγω ιώσεων και κορονοϊού

Μεγάλη είναι η πίεση στα νοσοκομεία το τελευταίο διάστημα, κατά τη διάρκεια των εφημερίων, στις οποίες επικρατεί το αδιαχώρητο, καθώς γεμίζουν από ασθενείς με ιώσεις, γρίπη και κορονοϊό, με την αναμονή για εξέταση στα παθολογικά και πνευμονολογικά ιατρεία, να διαρκεί ώρες.

Πλην των ασθενών με κορονοϊό που στη πλειονότητά τους εμφανίζουν ήπια συμπτωματολογία, υπάρχει μεγάλη αύξηση των ασθενών με γρίπη και άλλες ιώσεις.

Σύμφωνα με την κα Τζίνα Λεπτοκαρίδου, πρόεδρο ΕΚΕΠΥ Β. Ελλάδας, είναι σημαντικό ο γονιός να απευθύνεται στον γιατρό, εάν το παιδί του παρουσιάζει πυρετό για περισσότερο από δύο ημέρες. Σε ό,τι αφορά τους ενηλίκους με υποκείμενα νοσήματα, θα πρέπει να προσέρχονται στο νοσοκομείο και να μην μένουν στο σπίτι παίρνοντας απλά αντιπυρετικά. ενώ η έξαρση των ιώσεων θα συνεχιστεί για ακόμη έναν μήνα.

Όπως επισήμανε η γιατρός, οι εισαγωγές και οι προσελεύσεις είναι πάρα πολλές στα νοσοκομεία, καθώς είναι πολλά τα περιστατικά γρίπης που έχει 127 υπότυπους, συγκυτιακού ιού, εντερροϊών και όχι τόσο covid, η έξαρση θα συνεχιστεί για ακόμη έναν μήνα, ενώ οι εμβολιασμοί μπορούν να γίνουν ακόμη και τώρα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος