Θεσσαλονίκη: Πέντε άτομα κατηγορούνται για αρπαγή, εκβίαση και ληστεία σε βάρος 35χρονου

Πέντε άτομα ηλικίας 26 έως 41 ετών, ταυτοποιήθηκαν ως δράστες υπόθεσης αρπαγής, ληστείας, απόπειρας εκβίασης και πρόκλησης σωματικών βλαβών σε βάρος 35χρονου αλλοδαπού.

Συγκεκριμένα το Σεπτέμβριο του 2023, οι κατηγορούμενοι εντόπισαν τον 35χρονο σε χώρο πρατηρίου υγρών καυσίμων που βρίσκεται στον Εύοσμο και του επιτέθηκαν. Στη συνέχεια, με τη χρήση βίας τον επιβίβασαν εντός Ι.Χ.Ε αυτοκινήτου και τον μετέφεραν σε κοντινό οίκημα, αξιώνοντας χρηματικό ποσό που όφειλε, για την αγορά – προμήθεια ναρκωτικών ουσιών.

Στη συνέχεια του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ, αλλά όταν ενημερώθηκαν για την άμεση διεξαγωγή έρευνας αστυνομικών, του επέστρεψαν τα χρήματα και τον μετέφεραν με άλλο αυτοκίνητο στην περιοχή του Κορδελιού, όπου και τον απελευθέρωσαν. Στο πλαίσιο της διενεργηθείσας έρευνας, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερα οχήματα που χρησιμοποιήθηκαν για τις ανωτέρω αξιόποινες πράξεις.

Σημειώνεται ότι οι παραπάνω, έχουν απασχολήσει στο παρελθόν τις διωκτικές αρχές για διάφορα ποινικά αδικήματα κατά περίπτωση, μεταξύ άλλων για εγκληματική οργάνωση, αγορά, κατοχή και πώληση ναρκωτικών ουσιών, επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού, αντίσταση, απάτη, νομοθεσία που αφορά σε «αδικήματα βίας με αφορμή τις αθλητικές εκδηλώσεις, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, κλοπή, παράνομη οπλοφορία-οπλοχρησία, ηθική αυτουργία σε προώθηση στο ελληνικό έδαφος πολιτών τρίτων χωρών που στερούνται νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα και απείθεια.

ΓΑΔΘ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος