Θεσσαλονίκη: Παραίτηση της διοίκησης του ΟΣΕΘ ζήτησε το υπουργείο Μεταφορών λόγω των πυρκαγιών σε λεωφορεία

Τις παραιτήσεις των Γιάννη Τόσκα και Γιάννη Καλογερούδη από τις θέσεις του διευθύνοντος συμβούλου και του προέδρου του ΟΣΕΘ αντιστοίχως ζήτησε και έλαβε η ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αναπληρωτής υπουργός Mεταφορών Κωνσταντίνος Κυρανάκης είχε χθες βράδυ τηλεφωνική επικοινωνία με τους επικεφαλής του Οργανισμού, τον διευθύνοντας σύμβουλο και τον πρόεδρο, ζητώντας την παραίτησή τους μέχρι σήμερα (4/2) στις 2 το μεσημέρι, με την αιτιολογία ότι δεν έδειξαν τα απαιτούμενα αντανακλαστικά μετά τα διαδοχικά περιστατικά βλαβών και αναφλέξεων σε λεωφορεία το τελευταίο διάστημα.  

Ο κ. Κυρανάκης, σύμφωνα με στενούς συνεργάτες του, θεωρεί ότι δεν είναι δυνατόν να τίθεται ζήτημα ασφάλειας στις συγκοινωνίες της πόλης.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Το μεσημέρι, Γιάννης Τόσκας και ο Γιάννης Καλογερούδης υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους οι οποίες έγιναν δεκτές.
Σύμφωνα με το νομικό πλαίσιο, τη θέση αναλαμβάνει ο αναπληρών του διευθύνοντα συμβούλου, όπως έχει οριστεί από το διοικητικό συμβούλιο, το οποίο και θα συνεδριάσει για την επόμενη ημέρα στον Οργανισμό.

Υπενθυμίζεται ότι χθες (3/2) το πρωί, λαχτάρησαν οδηγός και επιβάτες λεωφορείου των ΚΤΕΛ που εκτελεί το αστικό δρομολόγιο της γραμμής 80 Θεσσαλονίκη – Μάλγαρα όταν εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο πίσω μέρος του οχήματος και ενώ αυτό βρισκόταν στην έξοδο Κ20 για Σίνδο στο ύψος του διεθνούς πανεπιστημίου.

Ρεπορτάζ: Αναστασία Αργυριάδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος