Θεσσαλονίκη: Πάνω από 360 τόνοι αποβλήτων-σκουπιδιών απομακρύνθηκαν από τα Τσαΐρια στην Περαία

Περισσότερους από 360 τόνους αποβλήτων-σκουπιδιών απομάκρυναν από την περιοχή των Τσαϊριών στην Περαία, τα συνεργεία του δήμου Θερμαϊκού, πραγματοποιώντας έτσι την πρώτη παρέμβαση για την περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής, μετά από απραξία χρόνων, όπως επισημαίνεται σε σημερινή σχετική ανακοίνωση.

«Η πρωτοβουλία αυτή του δήμου Θερμαϊκού, είναι ουσιαστικά η εναρκτήρια προσπάθεια για να δοθεί σταδιακά ένα τέλος στη μόλυνση της συγκεκριμένης περιοχής, η οποία γειτνιάζει με σημεία που καθημερινά επισκέπτονται δημότες και επισκέπτες», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση και παρέχεται η διαβεβαίωση ότι έπεται και συνέχεια στον καθαρισμό, καθώς η περιοχή χρήζει συστηματικής και εκτεταμένης διαδικασίας απορρύπανσης.

Τα υλικά που συγκεντρώθηκαν οδηγούνται σε ειδικές εγκαταστάσεις, όπου πραγματοποιείται η διαλογή τους και ό,τι δεν ανακυκλώνεται, μεταφέρεται προς διαχείριση στον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ). Ανάλογες δράσεις θα συνεχιστούν, τόσο στο συγκεκριμένο χώρο που αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα ρύπανσης, όσο και σε άλλα σημεία του δήμου Θερμαϊκού.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος