Θεσσαλονίκη: «Οι Κωμικοί και ο Έλληνας Σαρλώ: αναπαραστάσεις στη σκηνή και στο χαρτί»


Με αφορμή τη μεγάλη απήχηση που έχει ήδη από τις πρώτες μέρες της παρουσίασής της η νέα παραγωγή του ΚΘΒΕ «Οι κωμικοί» των Δημήτρη Πιατά και Σάκη Σερέφα, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Πιατά, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με τίτλο «Οι Κωμικοί και ο Έλληνας Σαρλώ: αναπαραστάσεις στη σκηνή και στο χαρτί», το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου στις 12.00 στο Café θέα/tro στο Βασιλικό Θέατρο.

Από που ξεκίνησε η ιδέα της παράστασης; Ποιος είναι ο ελληνικός βωβός κινηματογράφος; Πώς επηρέασαν οι κωμικοί του τις επόμενες γενιές ηθοποιών; Μια συζήτηση για την παράσταση, το ιστορικό πλαίσιο της εποχής αλλά και το πέρασμα από τη θεατρική σκηνή στην τέχνη του κόμικ.

Θεσσαλονίκη: «Οι Κωμικοί και ο Έλληνας Σαρλώ: αναπαραστάσεις στη σκηνή και στο χαρτί»

Καλλιτέχνες και ακαδημαϊκοί θα μιλήσουν για αυτό το σημαντικό εγχείρημα που φέρνει διαφορετικές τέχνες σε συνομιλία και σε δημιουργική ανταλλαγή.

Κύριοι ομιλητές:
Δημήτρης Πιατάς (ηθοποιός, σκηνοθέτης, συγγραφέας), Σάκης Σερέφας (συγγραφέας), Δρ. Πάρης Μουρατίδης (ΕΔΙΠ του Τμήματος Κιν/φου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, και μέλος του εργαστηρίου Μελέτης του Ελληνικού Κινηματογράφου και Τηλεόρασης (ΕΜΕΚΤ), Λεωκράτης Ανεμοδουράς (Εκδότης – Μικρός Ήρως), Γιάννης Κουκουλάς (Ιστορικός Τέχνης) και ο Δημήτρης Αγκαράι (Δημιουργός Κόμικς).

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί και το Κόμικ «Μιχαήλ Μιχαήλ του Μιχαήλ, ο Έλληνας Σαρλώ», από τις εκδόσεις Μικρός Ήρως, βασισμένο στο θεατρικό έργο «Οι κωμικοί» των Δημήτρη Πιατά και Σάκη Σερέφα.

Μια υπέροχη ιστορία που κυριαρχεί η μορφή του Μιχαήλ Μιχαήλ του Μιχαήλ και αποτυπώνεται με χιούμορ ο ερασιτεχνισμός, οι γκάφες, οι μωροφιλοδοξίες, οι ίντριγκες, η αγνωμοσύνη, τα ευτράπελα, οι αυτοσχεδιασμοί, οι κουτοπονηριές, οι ζαβολιές και οι γκάφες, μέσα στις οποίες δημιουργήθηκαν οι πρώτες βουβές ταινίες μυθοπλασίας στην Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η παραγωγή «Οι Κωμικοί» θα κινηματογραφηθεί για να προβληθεί από την Εταιρεία Παραγωγής Direct Productions & την Εταιρεία Θεάτρου «COMMEDIA» σε συμπαραγωγή με το ΚΘΒΕ, την Ταινιοθήκη της Ελλάδος και με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

Θεσσαλονίκη: «Οι Κωμικοί και ο Έλληνας Σαρλώ: αναπαραστάσεις στη σκηνή και στο χαρτί»
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος