Θεσσαλονίκη: Ο Φοίνικας γιόρτασε με λαμπρότητα την παραμονή της Μεγαλόχαρης

Παραμονή της μεγάλης γιορτής της Παναγίας και πλήθος κόσμου έσπευσε να προσκυνήσει την εικόνα της στην εκκλησία του Φοίνικα και να συμμετάσχει στο πανηγύρι που στήνεται κάθε χρόνο.

Οι πάγκοι των μικροπολητών είχαν ετοιμαστεί από νωρίς, ενώ οι εξέδρα που είχε στηθεί φιλοξένησε τα χορευτικά συγκροτήματα του Εκπολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Κατοίκων του Φοίνικα, αλλά και το συγκρότημα παραδοσιακής μουσικής «Καφαντάρδες», που ξεσήκωσαν το κοινό!

«Η σημερινή γιορτή αναδεικνύει το ρόλο που διαδραματίζει ο Φοίνικας, όχι μόνο στην Καλαμαριά, αλλά γενικότερα στην Ανατολική είσοδο της Θεσσαλονίκης. Ένα πανηγύρι, που κάθε χρόνο συγκεντρώνει πλήθος κόσμου από διάφορα σημεία της πόλης, αναδεικνύοντας την πολυπολιτισμικότητα της περιοχής. Η Παναγία του Φοίνικα είναι η πρώτη εκκλησία που συναντάει κάποιος, ερχόμενος από το αεροδρόμιο. Κάτω από την Αγία της Σκέπη, με τη χάρη και την ευλογία της, θα συνεχίσουμε όλοι μαζί, με ομόνοια να εργαζόμαστε για το καλό του τόπου μας, για το μέλλον των παιδιών μας», ήταν το μήνυμα το Δημάρχου Καλαμαριάς, Γιάννη Δαρδαμανέλη, κατά την ομιλία του.

Στη γιορτή το παρών έδωσε η Γενική Γραμματέας το Δήμου, Ελένη Φύκα, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιδήμαρχοι, Επικεφαλής Δημοτικών Παρατάξεων και δημοτικοί σύμβουλοι.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος